Urheilusuora: Tässä ovat uuden Veikkausliiga-kauden kiinnostavimmat joukkueet: "Valmentajana hänessä on paljon samaa kuin Jürgen Kloppissa"

4:19
Petri Pasanen ja Timo Innanen esittelivät Veikkausliigan kolme kiinnostavinta joukkuetta.

Uusi veikkausliigakausi pamahtaa käyntiin keskiviikkona. C Moren Urheilusuoran jalkapalloasiantuntijat Timo Innanen ja Petri Pasanen ovat ennakoineet uuttaa sesonkia nimeämällä kauden kolme mielenkiintoisinta joukkuetta, joihin lukeutuvat HJK, KuPS ja FC Haka.

Mestarisuosikki

HJKHelsingin Jalkapalloklubia pidetään useastakin syystä mestaruustaiston suurimpana ennakkosuosikkina.

Kesken viime kauden Mika Lehkosuon tilalle hypännyt Toni Koskela on tehnyt siirtomarkkinoilla useita lupaavia pelaajahankintoja, jotka ovat nostaneet joukkueen nälkää ja menestyshalua. Viime kaudella joukkue sijoittui viidenneksi, eikä seuran sisällä tyydytä nyt mihinkään muuhun kuin mestaruuteen.

– HJK on hitsautunut hyvin yhteen tässä harjoituskauden aikana. Sen on osoittanut itse peli, sekä se että sinne on tehty hyviä hankintoja. Toni Koskela haluaa joukkueestaan dynaamisen ja nopean, urheilutoimittaja Innanen avaa.

– Ne pelaajatyypit mitä sinne on tuotu, esimerkiksi Lucas Lingman ja Roope Riski, ovat tuoneet lisää positiivista meininkiä siihen tekemiseen. Viime kaudella oli vähän ongelmia kentän ulkopuolellakin, eikä henki ollut hyvä.

Onko KuPSista edes haastajaksi?

Viimevuotisen veikkausliigamestarin KuPSin tilanne on myös hyvin mielenkiintoinen. Seura on täysin uuden haasteen edessä menetettyään mestarivalmentajansa Jani Honkavaaran SJK:n peräsimeen viime kauden voitonjuhlien jälkeen. Tilalle on napattu Norjassa ja Ruotsissa valmentanut Arne Erlandsen, jonka fyysiset ja juoksupainotteiset harjoitukset eivät ole olleet kaikkien pelaajien mieleen.

– Arne Erlandsen on sellainen vanhan koulukunnan valmentaja. Kun hän tuli sinne, pelaajat ihmettelivät, etteivätkö he siellä muuta tee kuin juokse. Se aiheutti vastustusta ja napinaa joukkueen keskuudessa, Innanen paljastaa.

– KuPSilla on kuitenkin erittäin hyvä materiaali ja erittäin toimiva sapluuna. Jos harjoituskauden hyvät tulokset jatkuvat samanlaisina, Erlandsen saa varmasti työrauhan. Mun papereissa KuPS on kuitenkin melkoinen kysymysmerkki.

– Pitää sanoa, että se että olet hallitseva mestari, eikä sulla ole samaa pelaajistoa seuraavalla kaudella, pistää todella hämmästyttämään, entinen Huuhkaja-tähti Pasanen lisäsi.

Sarjanousija Haka ei haparoi

Sarjanousija Hakalta odotetaan vahvoja otteita alkavalla veikkausliigakaudella, eikä sen tie tule viemään takaisin Ykköseen. Huuhkajien entinen huippupelaaja Teemu Tainio on vahvistanut nuorta miehistöään kulttisankari Eero Markkasella ja HJK:sta tutulla Mohamed ”Medo” Kamaralla, joiden avulla valkeakoskelaiset voivat yllättää useammankin huippujoukkueen Suomen korkeimmalla sarjaportaalla.

Pasasen mielestä valmentajauransa alussa olevalla Tainiolla on jo paljon yhteistä Liverpool-manageri Jürgen Kloppin kanssa.

– Materiaalin puolesta joukkue ei ole sarjan kärkipäätä, mutta Teemu Tainion johtamistyyli tuntuu uppoavan tosi hienosti tähän ryhmään. Hän on luvannut jatkaa sitä railakasta hyökkäyspeliä mitä Ykkösessä nähtiin, mutta nyt kun vastus on kovempi, on kysymys enemmän siitä, miten se puolustuspeli toimii, Pasanen analysoi.

– Kun miettii Teemu Tainiota valmentajana, hänessä on paljon samaa kuin Jürgen Kloppissa. He molemmat saavat joukkueensa sitoutumaan yhteen ja ovat kumpikin aika vetovoimaisia valmentajia. Tällä hetkellä väittäisin, että aika moni haluaisi pelata hänen alaisuudessaan.

Voit katsoa koko Urheilusuora-lähetyksen yllä olevasta videosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja