Symmetriset kasvonpiirteet ovat merkki itsekkyydestä

Symmetriset kasvonpiirteet aiheuttavat kateutta muissa ihmisissä. Natalie Portmanin tai Kate Mossin kaltaiset kaunottaret ovat kuitenkin tutkimuksen mukaan kaukana täydellisestä.

Edinburghin yliopiston tutkimus osoittaa, että kauniina pidetyt symmetriset kasvonpiirteet voivat olla merkki itsekkyydestä. Economics and Human Biology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan symmetrisillä kasvonpiirteillä siunatut ihmiset tekevät muita epätodennäköisemmin töitä yhteisen hyvän eteen.

Selvitys oli osa tutkimusta, jossa tarkasteltiin 292 ihmisen kasvonpiirteitä ja niiden yhteyttä muun muassa elämässä menestymiseen.

– Ihmiset, joilla on symmetriset kasvot ovat tutkimuksemme mukaan terveempiä, viehättävämpiä ja itsevarmempia kuin muut. He ovat kuitenkin myös vähemmän halukkaita tekemään yhteistyötä tai pyytämään apua muilta ihmisiltä, tutkimusryhmä totesi.

Tutkimuksen mukaan menetykset aikaisessa elämässä, ravinto, sairaudet, tupakointi ja ilman saasteet jättävät merkkinsä kasvoille. Myös sosiaalinen luokka sanelee, minkä muotoiset kasvot ovat. Miehillä sosiaalisen luokan ja kasvonpiirteiden välillä on vahvempi yhteys kuin naisilla.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuvat: Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja