Mainos

Syksyn yo-kirjoitukset alkoivat

Syksyn tutkintoon on nyt kaikkien aikojen suurin osallistujamäärä.

Syksyn ylioppilaskirjoitukset ovat alkaneet tänään. Tutkintoon on ilmoittautunut enemmän suorittajia kuin minään aiempana syksynä: yhteensä 39 400.

Ylioppilaslautakunnasta kerrotaan, että osallistujien määrä on yli 2700 henkilöä suurempi kuin viime syksynä.

Viimeiseen nykymuotoiseen äidinkielen kokeeseen on ilmoittautunut lähes tuplamäärä osallistujia syksyyn 2005 verrattuna. Äidinkielen kokeeseen on ilmoittautunut melkein 17 000 suomenkielistä ja reilut 750 ruotsinkielistä lukiotaan päättävää.

Ylioppilaskirjoitukset alkavat kielten kuullunymmärtämiskokeilla.

Lukiolaisten liitto: Kuullunymmärtämiskokeiden puitteet epätasa-arvoisia

Suomen Lukiolaisten Liitto vaatii tänään julkaistussa kannanotossaan, että kaikilla ylioppilaskokelailla on oltava tasavertaiset puitteet suorittaa ylioppilaskokeisiin kuuluvat kielten kuullunymmärtämiskokeet.

Liitosta sanotaan, että koulujen tiloissa ja välineissä on nykyisellään paljon eroja, jotka saattavat asettaa kokelaat toisiinsa nähden eriarvoiseen asemaan. Lukiolaisten liiton puheenjohtajan Tiina Niemen mukaan useissa lukioissa ei ole lainkaan kielistudioita tai esimerkiksi langattomian kuulokkeita kuuntelukokeita varten.

- Kuullunymmärtämiskoe voi mennä pahasti pieleen kuunneltaessa ilman kuulokkeita tai kuunteluille soveltuvaa tilaa, kun esimerkiksi liikenteen melu tai jokin muu häiriöääni voi estää kuulemisen, Niemi sanoo.

Suomen Lukiolaisten Liiton kannanotossa kysytään, miten on mahdollista, että Suomen kaltaisessa tekniikan kärkivaltiossa valtakunnallisissa ylioppilaskirjoituksissa ei hyödynnetä yhtenäistä laitteistoa. Liitto vaatii, että koulutuksen järjestäjien tulee huomioida entistä paremmin koulujen kasvavat laiteinvestointitarpeet tulevissa budjeteissaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.