Taidekriitikko tuhosi vahingossa inhoamansa taideteoksen: "Kuin teos olisi kuullut kommenttini ja tuntenut sen, mitä siitä ajattelin"

Lapsi kaatoi patsaan – vanhemmille 132 000 dollarin lasku 1:49
Tämä videotallenne vuodeolta 2018 puolestaan näyttää, kuinka pikkulapsi onnistui kaataamaan 132 000 dollarin arvoisen patsaan.

Taidekriitikko kertoo tuhonneensa 20 000 dollarin arvoisen näyttelyesineen vahingossa.

Taidekriitikko Avelina Lésper kertoo tuhonneensa 20 000 dollarin eli noin 18 000 euron arvoisen näyttelyesineen Meksikossa asetettuaan limutölkin sen lähelle, kertoo New York Post. Ohuesta lasista valmistetun teoksen sisällä oli satunnaisia esineitä, kuten jalkapallo ja sulka.

Lésperin mukaan lasinen teos räjähti, kun hän laittoi tyhjän juomatölkkinsä sen lähelle osoittaakseen halveksuntansa teosta kohtaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kuin teos olisi kuullut kommenttini ja tuntenut sen, mitä siitä ajattelin, nainen muotoili julkaisemassaan videolausunnossa.

– Teos pirstoutui palasiksi ja luhistui ja kaatui lattialle, kriitikko kuvailee.

Vaikkei Lésper teosta arvostanutkaan, hän kuitenkin pyytää anteeksi "valitettavaa tapausta", joka ei naisen mukaan ollut tarkoituksellinen.

Galleria tyrmää "ammatimaisuuden puutteen"

Meksikolaisen taitelija Gabriel Ricon töitä esillä pitänyt OMR-galleria tyrmää naisen käytöksen Instagram-tilillään. Gallerian mukaan Lésper osoitti "valtavaa ammattimaisuuden ja kunnioituksen puutetta".

Lésperin seuralana ollut ecuadorilainen taidemaalari Pavel Égüez puolestaan puolustaa naista. Mies vakuutti Twitterissä, ettei Lésper koskenut teokseen, vaan sen liian ohut lasi ja heikko rakenne aiheuttivat tapauksen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lésper kertoo ehdottaneensa gallerialle, että rikki mennyt teos jätettäisiin niille sijoilleen sen osoituksena, kuinka se oikeastaan kehittyi rikki mentyään, mutta gallerian vähemmän yllättäen tyrmättyä ehdotuksen nainen tarjoutui korjaamaan sen. Galleria aikoo keskustella tilanteesta taiteilijan kanssa.

– Olen surullinen, koska tämä oli hyvin epäkunnioittavaa teoksille. Tämä on valitettava tilanne, taiteilija Gabriel Rico totesi BBC:lle.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat