Mainos

Suviseurat käynnistyvät Lopella - tien päällä 70 000 ihmistä

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen jokakesäiset suviseurat käynnistyvät huomenna Lopella.

Räyskälän lentokentällä noin sadan kilometrin päässä Helsingistä järjestettävät suviseurat keräävät yhteen valtavan joukon ihmisiä. Seurajärjestäjät ennustavat perjantaista maanantaihin kestäville seuroille Lopelle saapuvan yhteensä 13 000 ajoneuvoa ja 65 000-70 000 seuravierasta.

Lähes puolet jo paikalla

Lähes puolet seuravieraista on jo saapunut alueelle, kertoo liikennetoimikunnan puheenjohtaja Anssi Kärkkäinen. Suviseurakenttä avattiin jo eilisaamuna, jonka jälkeen alueelle on voinut tuoda asuntovaunuja, -autoja ja telttoja.

– Kello 15 laskennassa tänään oli saapunut 30 500 henkeä. Pikku hiljaa jo puolet alkaa olla paikalla, Kärkkäinen kertoo.

Moisen joukon voisi kuvitella tukkivan eteläisen Suomen tiet, mutta Kärkkäisen mukaan liikenne on toistaiseksi sujunut todella hyvin. Liikennöinti suviseuroille ja seuroilta pois on tarkkaan suunniteltu pahemman liikennekaaoksen taltuttamiseksi. Eri puolilta Suomea tulevat ohjataan omille reiteilleen, jotta kaikki eivät pyrkisi samalle tielle.

– Jonoja ei ole käytännössä lainkaan. Kaikista vilkkainta liikenne on tänä iltana, joten kello 18-01 aikana voi esiintyä pieniä ruuhkia lähialueella. Voi olla, että valtatie 10:n ja tien 54 risteys voi paikoitellen ruuhkautua. Samoin kantatie 54, kun sille tullaan sekä Riihimäen että valtatie 10:n suunnasta.

Tuloliikenne seuroille hiljenee huomisiltana, Kärkkäinen kertoo.

– Lauantaina ja sunnuntaina on tietysti päiväkävijöitä.

Paluuliikenne vilkkainta maanantaina

Valtaosa suviseuravieraista lähtee paluumatkalle maanantaina iltapäivällä muutaman tunnin sisällä. Silloin kantatie 54:llä ja valtatie 10:llä on odotettavissa matkailuvaunujen ja -autojen jonoja, Kärkkäinen varoittaa.

– Ne saattavat hidastaa muita liikkujia.

Enimmillään 70 000 seuravieraan määrä kuulostaa hurjalta, mutta viime vuonna suviseurat keräsivät vielä suuremman kävijämäärän. Lumijoella järjestetyt seurat keräsivät Kärkkäisen mukaan yhteen yli 80 000 ihmistä.

Tiivis tunnelma on silti Räyskälän suviseurakentälläkin: paikalle odotetaan kokoontuvaksi viikonlopun aikana 6 000 asuntovaunua, 2 000 asuntoautoa, noin 6 000 pientelttaa ja lisäksi henkilöautoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.