Mainos

Suurlähettiläs: Uusi johtaja nosti SDP:n suosiota Virossa

Yksi Viron eilisten vaalien suurimmista voittajista oli oppositiossa ollut SDP. Puolue lähes tuplasi paikkamääränsä kymmenestä yhteentoista.

Viron Suomen-suurlähettiläs Mart Tarmak uskoo, että puolueen menestys johtui pitkälti uuden puolueenjohtajan Sven Mikserin panoksesta.

—Yleisön ja lehdistön mielestä hän väitteli erittäin hyvin päivää ennen vaaleja tv:n vaaliväittelyssä.

Talouskysymykset jakoivat puolueita

Oppositio pääsi kritisoimaan hallitusta sen harjoittamasta talouskurista vaalien alla. Puolueita erotti muun muassa suhtautuminen tasaveroon ja se, kuinka tuloja jaetaan.

—Esimerkiksi Isänmaan ja Res publican liitto (IRL) on sanonut, että tasaverosta ei luovuta. Samalla kannalla on ollut reformipuolue. Toisaalla keskusta on jo aikaisemmissa vaaleissa ajanut tasaveron muuttamista. Puolueilla oli eriäviä mielipiteitä myös siitä, kuinka paljon valtio voi sekaantua työttömyyden hoitamiseen.

Ansipin hallitus saattaa jatkaa

Vaikka SDP oli suuri vaalivoittaja, se ei välttämättä nouse Tarmakin mielestä hallitukseen. Neuvottelujen tulosta on vaikea ennustaa.

—Tulosten perusteella on todennäköistä, että sama hallitus ja Andrus Ansip jatkavat. Ansip on sanonut, että samalla liitolla täytyy jatkaa, mutta kukaan ei tiedä, miten neuvotteluissa käy.

(MTV3)

Katso Viron Suomen-suurlähettilään Mart Tarmakin haastattelu: (Huomenta Suomi 7.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.