Mainos

Suurin osa eurooppalaisista tyytyväisiä euroon

Suurin osa keskieurooppalaisista näyttää olevan tyytyväisiä euron tuloon. Tuoreen tutkimuksen mukaan ihmiset sanovat myös saaneensa tarpeeksi tietoa yhteisvaluutan vaikutuksista.

Tutkimus tehtiin marraskuussa Ranskassa, Italiassa, Saksassa, Belgiassa, Espanjassa ja Portugalissa. Jokaisessa maassa haastateltiin 400-500 ihmistä. Tutkimuksen mukaan 58 prosenttia vastanneista piti euron tuloa myönteisenä ja 25 prosenttia negatiivisena kehityksenä. Ranskalaiset olivat varauksettomimpia euron kannattajia. Ranskalaisista 73 prosenttia piti yhteisvaluuttaa hyvänä asiana, kun taas 23 vastusti taloudellista yhtenäistämistä.

Saksalaiset ja portugalilaiset suhtautuivat euroon nuivimmin. Vain 47 prosenttia saksalaisista ja 46 prosenttia portugalilaisista toivotti yhteisvaluutan tervetulleeksi. Saksalaisista 34 prosenttia oli pahoillaan Saksan markan katoamisesta. Portugalilaisista euron vastustajia oli 15 prosenttia ja 39 ei osannut päättää kantaansa. Yhteisvaluutta otetaan käyttöön tammikuun alusta 1999. Tuolloin talous- ja rahaliittoon osallistuvien 11 EU-jäsenmaan valuuttojen kurssit kiinnitetään euroon. Rahana euro ilmestyy ihmisten lompakkoihin vasta vuonna 2002.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.