Suuri Seikkailu 2002: Suomen laajin Internetin ja TV:n yhdistelmä

Suuri Seikkailu 2002 on kaikkien aikojen suurin Suomessa koskaan järjestetty suora Internet-lähetys. Suoraa lähetystä tulee neljän kameran kautta Posiolta 24 tuntia vuorokaudessa kuukauden ajan 21.5.-19.6.2002. Suuren Seikkailun Internet-sivut ovat osoitteessa www.mtv3.fi/suuriseikkailu2002.

MTV3 Internetin sivujen kautta on mahdollista seurata kilpailijoiden arkielämää saarilla. Nettikameroita sijoitetaan kilpailijoiden majoitustiloihin asti, joten Internet-sivuilta näkyy paljon sellaista, mitä tv-lähetyksessä ei näy. Kuukauden kestävän kisan aikana järjestetään myös lukuisia live-chat-tapahtumia, joissa kilpailijat ovat vuorollaan nettiyleisön haastateltavina.

Viime vuonna huima suosio

Suuri Seikkailu nousi mittavaksi nettituotannoksi jo viime vuonna. Vuoden 2001 kesäkuussa esitetyn Suuri Seikkailu -ohjelman Internet-sivut rikkoivat kaikki MTV3:n siihenastiset ennätykset. Sivuille kertyi yli puoli miljoonaa käyntiä ja liikkuvaa kuvaa katsottiin Internetistä satojatuhansia kertoja.

-Suuri Seikkailu on hyvä esimerkki siitä, kuinka tv ja Internet voidaan nitoa onnistuneesti kokonaisuudeksi, kertoo MTV3 Internetin päätoimittaja Tomi Lindblom. -Internet-sivut tukivat tv-ohjelmaa ja antoivat katsojille mahdollisuuden viettää aikaa ohjelman parissa myös silloin, kun se ei ollut nähtävissä tv:n kautta. Sama toteutuu myös tänä vuonna.

Viime vuonna Suuren Seikkailun Internet-sivuilta katsottiin nettikameroiden live-kuvaa ja nauhoitettuja koosteita noin 20 000 kertaa päivittäin. Yhteensä sivuilta katsottiin liikkuvaa kuvaa yli puoli miljoonaa kertaa. -Innokkaimmilla katsojilla sivut ja niiden live-kamerat olivat auki päiväkausia yhteen menoon, kertoo päätoimittaja Lindblom.

Mittavat tekniset järjestelyt

Suuren Seikkailun Internet-lähetys toteutetaan MTV3 Internetin sekä Song Networksin, Sony Finlandin, Apple Computerin ja tuotantoyhtiö Onnellinen Oskari Oy:n yhteistyönä.

Internet-lähetysten jakelun tuottaa Song Networks, jonka palvelun avulla käyttäjät voivat seurata lähetystä Internetin välityksellä ympäri vuorokauden.

Internet-lähetykset kuvataan Sonyn digitaalivideokameroilla. Nettilähetyksissä käytetään Applen kehittämään QuickTime-tekniikkaa. QuickTime on maailmalla liikkuvan kuvan standardi, mutta Suomessa sitä ei ole juurikaan käytetty näin laajasti. Nettikamerajärjestelmän suunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta vastaa helsinkiläinen tuotantoyhtiö Onnellinen Oskari Oy.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat