Mainos

Suuri Seikkailu 2002: Suomen laajin Internetin ja TV:n yhdistelmä

Suuri Seikkailu 2002 on kaikkien aikojen suurin Suomessa koskaan järjestetty suora Internet-lähetys. Suoraa lähetystä tulee neljän kameran kautta Posiolta 24 tuntia vuorokaudessa kuukauden ajan 21.5.-19.6.2002. Suuren Seikkailun Internet-sivut ovat osoitteessa www.mtv3.fi/suuriseikkailu2002.

MTV3 Internetin sivujen kautta on mahdollista seurata kilpailijoiden arkielämää saarilla. Nettikameroita sijoitetaan kilpailijoiden majoitustiloihin asti, joten Internet-sivuilta näkyy paljon sellaista, mitä tv-lähetyksessä ei näy. Kuukauden kestävän kisan aikana järjestetään myös lukuisia live-chat-tapahtumia, joissa kilpailijat ovat vuorollaan nettiyleisön haastateltavina.

Viime vuonna huima suosio

Suuri Seikkailu nousi mittavaksi nettituotannoksi jo viime vuonna. Vuoden 2001 kesäkuussa esitetyn Suuri Seikkailu -ohjelman Internet-sivut rikkoivat kaikki MTV3:n siihenastiset ennätykset. Sivuille kertyi yli puoli miljoonaa käyntiä ja liikkuvaa kuvaa katsottiin Internetistä satojatuhansia kertoja.

-Suuri Seikkailu on hyvä esimerkki siitä, kuinka tv ja Internet voidaan nitoa onnistuneesti kokonaisuudeksi, kertoo MTV3 Internetin päätoimittaja Tomi Lindblom. -Internet-sivut tukivat tv-ohjelmaa ja antoivat katsojille mahdollisuuden viettää aikaa ohjelman parissa myös silloin, kun se ei ollut nähtävissä tv:n kautta. Sama toteutuu myös tänä vuonna.

Viime vuonna Suuren Seikkailun Internet-sivuilta katsottiin nettikameroiden live-kuvaa ja nauhoitettuja koosteita noin 20 000 kertaa päivittäin. Yhteensä sivuilta katsottiin liikkuvaa kuvaa yli puoli miljoonaa kertaa. -Innokkaimmilla katsojilla sivut ja niiden live-kamerat olivat auki päiväkausia yhteen menoon, kertoo päätoimittaja Lindblom.

Mittavat tekniset järjestelyt

Suuren Seikkailun Internet-lähetys toteutetaan MTV3 Internetin sekä Song Networksin, Sony Finlandin, Apple Computerin ja tuotantoyhtiö Onnellinen Oskari Oy:n yhteistyönä.

Internet-lähetysten jakelun tuottaa Song Networks, jonka palvelun avulla käyttäjät voivat seurata lähetystä Internetin välityksellä ympäri vuorokauden.

Internet-lähetykset kuvataan Sonyn digitaalivideokameroilla. Nettilähetyksissä käytetään Applen kehittämään QuickTime-tekniikkaa. QuickTime on maailmalla liikkuvan kuvan standardi, mutta Suomessa sitä ei ole juurikaan käytetty näin laajasti. Nettikamerajärjestelmän suunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta vastaa helsinkiläinen tuotantoyhtiö Onnellinen Oskari Oy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.