Suuri koronavirustutkimus julki Kiinassa: Yli 72 000 potilaan tiedot analysoitiin – osalle potilaista tauti huomattavasti vaarallisempi

Nämä tekijät altistavat koronavirukselle eniten – suurin tutkimus julki Kiinassa viruksen puhkeamisen jälkeen 5:35
Nämä tekijät altistavat koronavirukselle eniten.

Kiina julkaisi uuden tutkimuksen koronaviruksesta. Kyseessä on suurin tutkimus, jota taudista on tehty sen puhkeamisen jälkeen.

Tuore kiinalaisviranomaisten tutkimus taudista on suurin tähän asti julkaistu koronavirustutkimus. Tutkimus tarkasteli kaikkiaan 72 314 koronavirustapausta Kiinassa. Aineistoon kuului varmistettuja, epäiltyjä ja oireettomia koronavirustapauksia. Näistä 44 672 oli varmistettuja koronavirustapauksia.

Tauti on vaarallinen iäkkäille

Tutkimusaineiston perusteella tehtiin johtopäätöksiä taudin vaarallisuudesta. Tutkimuksen perusteella 80,9 prosenttia tartunnoista on lieväksi luokiteltuja. 13,8% luokiteltiin vakaviksi ja 4,7% kriittisiksi.

Tutkimustiedon perusteella koronavirus on kaikkein vaarallisin vanhemmalle väestölle. Kuolleisuus oli kaikkein korkein, 14,8 prosenttia, 80-vuotiailla ja vanhemmilla.

Alle 39-vuotiaiden ryhmästä kuolleisuus oli 0,2 prosenttia. Siitä vanhemmilla ikäryhmillä kuolleisuus kasvoi vaiheittain: 40-vuotiaiden ryhmässä osuus on 0,4%, 50-vuotiaissa 1,3%, 60-vuotiaiden ryhmässä 3,6% ja 70-vuotiaiden ikäryhmässä 8%.

Pienillä lapsilla, yhdeksänvuotiailla ja nuoremmilla, kuolemantapauksia ei ollut yhtäkään.

Sydän- ja verisuonitaudit heikentävät

Tutkimuksessa tarkasteltiin myös kuolleiden sukupuolta ja sairauksia, jotka heikensivät sairastuneiden ennustetta. Sukupuolen perusteella miehet (2,8%) kuolevat tautiin naisia (1,7%) todennäköisemmin.

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat suurin riski koronaviruspotilaalle tutkimuksen perusteella. Sen lisäksi diabetes, krooninen hengityselinsairaus ja kohonnut verenpaine tekivät taudista vaarallisemman.

Tutkimuksessa avattiin myös sairastuneen terveydenhoitohenkilökunnan määrää: kaikkiaan 3019 hoitohenkilökunnan jäsentä sairastui itse tautiin. Heistä seitsemän on kuollut sairauteen.

Sairaaloissa työskentelevät olevat olleet tartuntariskissä etenkin koronavirusepidemian ensimmäisinä viikkoina.

Rajut toimet auttavat

Tutkimus antoi myös osviittaa siitä, miten tauti kehittyy tulevaisuudessa. Tutkimuksessa kiinnitettiin huomiota siihen, että koronavirustapausten määrä kasvoi 23.–26. tammikuuta ja kääntyi laskuun 11. helmikuuta.

Tämän uskotaan selittyvän viruksen leviämisen estämiseksi tehdyillä toimilla. Kiinassa kokonaisia kaupunkeja on eristetty ja kansalaisia on pyritty informoimaan käsihygieniasta, hengityssuojien käytöstä ja hoitoon hakeutumisesta.

Kun suuri määrä maan kansalaisia palaa pitkiltä lomilta, tautitapauksissa voidaan nähdä toinen piikki.

Kiinassa nyt 72 438 henkilöä on saanut koronavirustartunnan ja tauti on vaatinut 1 868 ihmisen hengen. Kuolleiden joukossa on myös Wuhanin sairaalan johtaja Liu Zhiming

Tutkimuksesta uutisoivat BBC ja Straits Times.

Koronavirusepidemia tyhjensi miljoonakaupunki Shanghain kadut.

Vain koronavirus voi saada tämän aikaan – miljoonakaupunki Shanghain kadut ovat kammottavan tyhjiä ja asukkaden kulkemista rajoitetaan ketjuilla ja vartijoilla 1:28

Lue myös:

    Uusimmat