Wuhanin sairaalan johtaja kuoli koronavirukseen – ranskalaisministeri varoittaa pandemian riskistä

Jopa 10 prosenttia maailman väestöstä karanteenissa Koronaviruksen vuoksi – näissä paikoissa ihmiset ovat eristyksissä 6:43
MTV Uutiset Live: Jopa 10 prosenttia maailman väestöstä on karanteenissa koronaviruksen takia.

Nyt myös Wuhanin sairaalan johtaja on kuollut koronaviruksen vuoksi, uutisoi Reuters.

Wuhanin sairaalan johtaja Liu Zhiming menehtyi koronavirukseen tiistaiaamuna Kiinassa. Hän on seitsemäs koronaviruksen takia menehtynyt terveydenhoitoalan ammattilainen Kiinassa.

Kiinan rajut toimenpiteet, kuten matkustuskielto ja kokonaisten kaupunkien eristäminen, ovat kääntäneet uusien tartuntojen määrän laskuun, mutta talouden kustannuksella. 

Viimeisimpänä Apple antoi tänään tulosvaroituksen koronaviruksen takia.

Ranskan terveysministeri Olivier Veran varoitti tänään ranskalaisradion haastattelussa, että on uskottava riski, että koronavirusepidemiasta tulee pandemia. Ranskassa yksi ihminen on kuollut koronaviruksen vuoksi. Kuollut henkilö oli 80-vuotias kiinalaisturisti.

Viimeisimpien tietojen mukaan Kiinassa 72 438 ihmistä on sairastunut koronavirukseen. Tauti on tappanut yhteensä 1868 ihmistä Kiinassa.

Juttua korjattu 18.2. kello 11.20: Aiemmin jutussa kerrottiin virheellisesti, että Kiinan rajut toimenpiteet olisivat kääntäneet uusien tartuntojen määrän kasvuun. Kyse oli kirjoitusvirheestä. Toimenpiteiden myötä tartuntojen määrä on lähtenyt laskuun. 

Lue myös:

    Uusimmat