Susijengin takuumies edelleen ilman seuraa, avasi tilannettaan – "Yksi steppi korkeammalle"

0:28
Edon Maxhuni avasi sopimustilannettaan MTV Urheilulle.

Susijengin riveissä mainion EM-turnauksen pelannut Edon Maxhuni uskoo, että Suomen koripallomaajoukkueella on edessään loisteliaat ajat.

Eilen Espanjaa vastaan puolivälierässä päättyneet EM-kisat jättivät Maxhunin mukaan koko joukkueelle vielä paljon näytettävää.

– Pelattiin hyvä turnaus, mutta vielä jäi nälkää ensi kisoihin. Varmasti kaikki haluavat mitalipeleihin seuraavissa kisoissa, Maxhuni kommentoi MTV Urheilulle Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Maxhuni on toistaiseksi ilman seuraa. Tilanne on hänen mukaansa edistynyt.

– Yksi steppi korkeammalle mitä viime vuonna, Maxhuni avaa.

Susijengin takuuvarma laatusuorittaja Edon Maxhuni on toistaiseksi ilman seurajoukkuetta. Viime kaudella Hollannissa pelannut palloilija kommentoi sopimustilannettaan pääkuvan videolla.

EM-turnauksesta saatu itseluottamuspiikki täytyy Maxhunin mukaan pyrkiä hyödyntämään kaikin keinoin.

– Meillä on iso rinki. Potentiaalia on. Kaikilla on mahdollisuus parantaa. Tähän ei saa tyytyä. Meidän täytyy tehdä Susikoriksesta vielä isompi juttu.

Suomalaisen maajoukkuekoripallon näkymät ovat valoisat. Maxhuni tiedostaa, että jatkossakin paikka joukkueessa on ansaittava joka kerta uudestaan.

– Seuraaviin kisoihin tulee varmasti uusia tulokkaita. Pitää olla itsekäs ja haluta paikka kisoissa, Susijengin pelintekijä toteaa.

Tuovi keskustelee

Ensimmäisen arvoturnauksensa maajoukkueen peräsimessä luotsannut Lassi Tuovi saa Maxhunilta vuolaat kehut. Historiallinen saavutus otettiin osaltaan Tuovin keskustelevan tyylin ansioista. Uusi päävalmentaja ei ole tuonut valtavia muutoksia, mutta tyylissä on uutta raikkautta.

– Totta kai se näkyi, voitettiin pelejä. Ei ole suuria muutoksia, mutta kyllähän hän on ottanut tilan hyvin haltuun ja tehnyt hyvää duunia. Yksi suuri juttu, että hän kuuntelee pelaajia tosi paljon, Maxhuni kertaa.

Uransa eiliseen EM-tappioon päättänyt Petteri Koponen on ollut Edon Maxhunille suuri esikuva maajoukkueessa. Suomikoriksen ikonin väistyminen saa nuoremman kollegan hieman surumieliseksi.

– Onhan hän ollut iso mentori minulle. Olen kiitollinen, että olen saanut pelata hänen kanssaan hänen viimeiset vuotensa. Vähän surullinen ja haikea olo siitä, että en saa enää pelata hänen kanssaan, Hollannin liigassa viime kaudella pelannut koripalloilija tunteilee.

Susijengin EM-suoritusta juhlittiin mitä ilmeisemmin melko intiimisti pelaajien ja toimihenkilöiden kesken. Maxhuni paljastaa eilisestä illanvietosta vain vähän. 

– Meillä oli joukkueen illallinen, nautittiin illasta, hän kuittaa.

Koripallon MM-kisat odottavat ensi vuonna. Suomi saavutti paikan historiallisesti ensimmäistä kertaa pelaamalla. Maxhunin mielestä Suomella on kaikki mahdollisuudet pelata laadukas turnaus. Tässä vaiheessa keskittyminen on kuitenkin tulevassa seurakaudessa, missä suomalainen sen ikinä aloittaakaan.

– Paljon on odotuksia. Jos pelataan tällä tavalla. Pitää keskittyä ensin alkavaan kauteen, Maxhuni päättää. 

1:53
Petteri Koponen tunteikkaana uransa päättäneen ottelun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja