Pääseekö monsteriotteita esittänyt Lauri Markkanen vihdoin irti NBA:ssa? Seurapomolta kutkuttavaa puhetta: "Emme ole nähneet Laurilta tuollaista"

2:47
Lauri Markkanen analysoi Susijengin loistavaa EM-turnausta MTV Urheilulle.

Suomen suurin koripallotähti Lauri Markkanen kaupattiin NBA:ssa kesken EM-kisojen. Aiemmin NBA:ssa Markkanen on pidetty rajatussa roolissa. Luvassa voi olla Utahissa enemmän vapauksia.

Clevelandista Utah Jazziin kaupattu Markkanen herätti uudessa seurassaan EM-kisojen aikana paljon huomiota. Jazzin koripallosta vastaava pomo, koripallolegenda Danny Ainge kehui Markkasta seuran YouTube -kanavalla.

– Meillä on Markkasessa kaveri, jolla on ollut mahtava kesä. Hän teki juuri 43 pistettä isossa voitossa, Ainge viittasi Markkasen monsteri-iltaan Kroatiaa vastaan.

Markkanen on NBA-urallaan pelannut melko lailla erilaisessa roolissa kuin maajoukkueessa. Susijengin riveissä Markkanen on saanut olla tähti, ja käyttää vahvuuksiaan vapaammin. Aingen puheiden perusteella Markkanen saattaa päästä Utahissa toden teolla irti.

– Hänellä on todellakin ollut läpimurtokesä. Osa siitä johtuu siitä, että hän on pelannut Suomen maajoukkueessa. Se on todella eri asia kuin pelaaminen NBA-tähtien kanssa. Hän on ilmiselvästi joukkueensa paras pelaaja, ja hän on päihittänyt parempia joukkueita sekä pelaajia, joilla on ollut tähän asti parempi ura NBA:ssa kuin hänellä itsellään, Ainge pohti.

Utah on innoissaan saadessaan Markkasen kaltaisen tähden miehistöönsä. Uudelleenrakennusvaiheessa oleva joukkue vaihtoi Markkasen Donovan Mitchelliin. Lisäksi joukkue sai kaupassa Ochar Agbajin, Collin Sextonin sekä useita varausvuoroja.

–Hän on todella puhjennut täyteen loistoonsa tänä kesänä. Hän on repinyt levypalloja, kuljettanut palloa kentän päästä päähän. Emme ole oikein aiemmin nähneet Laurilta tuollaista. Olemme innoissamme hänen tulevaisuudestaan, Ainge lisäsi.

Voit katsoa koko keskustelun täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja