Lauri Markkanen näkee Susijengin MM-kurimuksessa hyvääkin – "Tarvitsemme negatiivisia kokemuksia"

Lauri Markkanen puhuu suoraan tulevaisuudestaan Susijengi-paidassa – "Se tulee joskus vaatimaan uhrauksia" 1:45
Lauri Markkanen puhui suoraan Susijengi-tulevaisuudestaan.

Susijengin supertähti Lauri Markkanen uskoo, että joukkueen parhaat pelit ovat vielä edessä päin.

Koripallon MM-kisat eivät ole Susijengin osalta sujuneet kovinkaan ruusuisesti. Joukkue hävisi kaikki alkulohkon ottelunsa, eikä peliesitykset ole antaneet aihetta kehuville sanoille.

Katso pääkuvan videolta, mitä Lauri Markkanen ajattelee Susijengi-tulevaisuudestaan.

Turnauksen aikana monet Susijengin pelaajat ovat puhuneet siitä, ettei joukkue ole löytänyt vielä kunnolla yhteistä säveltä kentällä, sillä joukkue on uudistunut hiljattain merkittävästi ja yhteiset pelikokemukset ovat täten olleet vähissä.

Vaikka jatkopaikkaa ei MM-kisoissa irronnutkaan ja peli on takunnut, on turnaus tuonut nuorehkolle joukkueelle tärkeitä oppeja.

– Onhan tämä hyvä kokemus. Ensimmäiset MM-kisat kaikille paitsi Sasulle. Joillekin ensimmäiset arvokisat kokonaisuudessaan. Nuoria jätkiä tässä joukkueessa, joten tämä on hyvä kokemus kaikille. Urheilussa tarvitaan näitä vaikeampiakin hetkiä, että pystyy kehittymään, Susijengin ykköstähti Lauri Markkanen kertoo MTV Urheilulle.

Susijengillä on vielä edessään tärkeitä pelejä MM-kisoissakin, sillä Suomi taistelee vielä paikasta olympiakarsintaan. Markkanen näkee nykyisen Susijengi-joukkueen rungon pysyvän vielä pitkään yhdessä, joten kaikki yhteiset kokemukset hyödyttävät joukkuetta.

– Meillä on nuoria jätkiä tässä jengissä ja tullaan varmasti olemaan pitkiä aikoja yhdessä. Tämä on siihenkin hyvä kokemus, että pelataan näitä pelejä yhdessä. Nuoria jätkiä tulee koko ajan sisään, mutta koen, että tässä on niin hyviä pelaajia, että varmasti tulee pitkälti olemaan leirityksellä sama porukka. Tarvitsemme kaikki negatiiviset kokemukset myös, kun mennään kotikisoihin. Tiedetään, että olemme sitä kautta vahvempia.

Susijengin unelmoi paikasta ensi kesän Pariisin olympialaisiin, mutta kuten Markkanenkin mainitsi, joukkueen yksi suurimmista tähtäimistä on asetettu vuoden 2025 EM-kotikisoihin.

– Tässä on vielä monta asiaa ennen sitä. Toivottavasti hoidetaan nämä pelit ja päästään karsimaan olympialaisiin. Kaikki tiedostavat, että tosi makea tapahtuma parin vuoden päästä on tulossa. Pyrimme siellä antamaan parasta. Ollaan oltu silloin jo monta vuotta yhdessä ja oikeasti parhaimmillaan, Markkanen toteaa viitaten Suomessa pelattaviin kesän 2025 EM-kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat