Mainos

Surmaajajahti viritti keskustelun poliisin valtuuksista

Poliisien mielestä heidän valtuuksissaan on edelleen sellaisia puutteita, jotka pahasti vaikeuttavat Christensen-jahdin kaltaisia operaatioita.

Poliisi haluaisi lainsäädäntöä muutettavan mm. niin, että todistajaa voitaisiin kuulla ilman, että syytetty saa tietää tämän henkilöllisyyttä.

Poliisi katsoo, ettei kansainvälisen rikollisuuden torjunta suju nykyvaltuuksin. Ei vaikka viime vuosien lakiuudistukset ovatkin vapauttaneet poliisien käsiä. Rikostutkijoiden mielestä näiden kahden konstaapelin surmaajan etsintä vaikeutui eräistä rajoituksista.

Poliisi haluaa tiettävästi lisätä todistajansuojaa. Moni pelokas ihminen kun vaikenee nykyään vain siksi, ettei laki mahdollista todistamista ilman että syytetty on läsnä. Todistajaa tulisi myös voida kuulla ilman, että syytetty saa tietää tämän henkilöllisyyttä. Nyt se ei ole mahdollista.

Poliisista televalvontaoikeudetkin ovat puutteellisia. Viranomainen ei saa tietää mihin numeroon tietystä puhelimesta on soitettu tai mistä tulleeseen puheluun on vastattu, ellei tutkittavana ole rikos, jossa miniminirangaistus on vähintään neljä kuukautta vankeutta.

Pääministerikin osoitti ymmärtämystä poliisille Kesärannasta tänään radioidussa haastattelussa. Lipponen ei tosin ottanut kantaa nimenomaan edellämainittuihin poliisin epäkohtina pitämiin puutteisiin.
(MTV3/Matti Simula)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.