Surkean yleisömäärän vetäneet joukkueetkin jättipottiin käsiksi – Liigassa poikkeuksellisen suuret katsojaluvut

Surkean yleisömäärän vetäneet joukkueetkin jättipottiin käsiksi –  Liigassa poikkeuksellisen suuret katsojaluvut 0:46
Surkean yleisömäärän vetäneet joukkueetkin jättipottiin käsiksi – Liigassa poikkeuksellisen suuret katsojaluvut

Liigassa eletään yleisörikasta kevättä. Ilveksellä on ollut läpi kauden paras yleisökeskiarvo. Pudotuspeleissä se on vetänyt otteluihinsa keskimäärin yli 10 000 silmäparia.

Katso videolta, miten kevään yleisöryntäys vertautuu aikaisempiin vuosiin.

Välierissä ja finaalissa myös muut joukkueet hyötyvät Ilveksen hurjasta yleisömäärästä, nimittäin välierien ja finaalien lipputulot menevät yhteiseen kassaan, josta se jaetaan pudotuspelijoukkueille prosenttien mukaan. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi avaa tulonjakoa.

– Potista katetaan Liigan yhteisiä kuluja. Loput jaetaan playoff-joukkueiden kesken, Kallioniemi kertoo.

Välierä- ja finaaliotteluita pelataan vähintään 14 ja parhaimmillaan jopa 21. Kun mukana on yksi joukkue yli 10 000 ja vielä kaksi noin 7000 yleisökeskiarvolla, on varma, että lipputulojen potti on jättimäinen.

Jos verrataan yleisömäärää aikaisempiin vuosiin, on nousu merkittävä. Se heijastuu myös kokonaispottiin, josta rahaa jaetaan kahdeksalle parhaalle.

Historian paras liikevaihto

Puolivälierien lipputulot menivät vielä seuran omaan kassaan. Se on hyödyttänyt varsinkin Ilvestä.

Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo vahvisti MTV Urheilulle, että seura tekee historiansa parhaan liikevaihdon. Puolivälieräotteluissa päästiin Tampereella hurjiin lukemiin. 

– Se on varmaan noin kolminkertainen määrä vanhaan. Jos ajatellaan liikevaihtoa kokonaisuudessaan, ollaan siellä kahden ja kolmensadantuhannen haminoissa, Jalo sanoo.

Ilveksessä lipputulot ovat suurin tuloerä. Ravintolamyynti, oheismyynti ja aitioiden tulot tuovat noin 20-30 prosenttia tuloista ja loput tulee lipunmyynnistä.

TPS:ssä lipputulot tuovat toimitusjohtaja Kai Koskisen mukaan kassaan noin puolet ottelua kohden, ja toinen puolisko tulee oheismyynnistä. TPS omistaa hallinsa ravintolat, millä iso ero Ilvekseen selittyy.

Myös TPS on saanut houkuteltua lehtereille mukavasti seuraajia. Yleisökeskiarvo on ollut pudotuspeleissä 7 147 katsojaa, ja liikevaihto ottelua kohden on ollut vahva.

– Noin 150 000 on ollut ravintolamyynti ja liput, Koskinen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat