Suositun metalliyhtyeen jäsenet puhuvat isyydestä ja urasta: "Tavallaan tämä on itsekäs duuni"

Amorphis-yhtyeen jäsenet kertovat MTV Uutisille, miten he sovittavat uran ja perhe-elämän.

Menestynyt metalliyhtye Amorphis palkittiin kultalevyllä Queen of Time -albumistaan. Juhlatilaisuus järjestettiin vanhassa Lapinlahden sairaalassa Helsingissä. Yhtyeen laulaja Tomi Joutsen ja basisti Olli-Pekka Laine kuvailivat albumin teon olleen hektinen prosessi, joka on täysin erilainen kuin yhtyeen alkuaikoina.

– Ennen sitä tehtiin treenikämpällä yhdessä biisejä, joskus 90-luvulla, niin nyt se tapahtuu kotona. Tuottajalla on iso rooli levyn teossa, (hän) valikoi materiaalin ja sitten sitä aletaan työstämään määrätietoisesti, Laine toteaa MTV Uutisten haastattelussa.

Yhtyeen debyyttialbumi julkaistiin jo vuonna 1992, minkä jälkeen soittajat ovat välissä vaihtuneet. Laine oli mukana alkuperäisessä kokoonpanossa aina vuoteen 2000 asti. Hän teki paluun yhtyeeseen pari vuotta sitten. Laine kokee henkilökemioiden parantuneen iän myötä.

– Nyt pystyy keskittymään bändiin pelkästään, ei tarvitse säätää muiden duunien kanssa. Olemme kypsyneet ihmisinä, jos voi näin kliseisesti sanoa.

Takavuosien juhlimiset ovat laulaja Tomi Joutsenen mukaan takana. Vaikka kiertue-elämä on pyritty tekemään mahdollisimman mukavaksi, uran sovittaminen perhe-elämän kanssa on aina palapeli.

– Kyllähän se varsinkin noille vaimoille on raskasta tietenkin, en tiedä sitten, kuinka paljon lapset juttelee. Itse sitä ajattelee, että jos ne eivät itke sun perään, niin ne eivät pahoita mieltään, Joutsen jatkaa.

– Tavallaan tämä on itsekäs duuni, mutta kun ollaan bändi, niin tässä on pieni muskettisoturien henki; mennään yhdessä läpi vaikeuksien.

Laineella on yksi 21-vuotias lapsi, joka asuu jo omillaan. Basistin mielestä hän oli juuri oikean hetken kotona ja kävi päivätöissä it-alalla, kun lapsi oli vielä pieni.

Joutsenen perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kolme lasta, joista vanhin täyttää ensi vuonna 18, keskimmäinen on peruskoulun viimeisellä luokalla ja nuorin siirtyy pian yläasteelle. Mies nauraa, ettei lapsista ole tullut yhtyeen faneja.

– Moni muusikko varmaan sanoo, että toivottavasti lapsesta ei ikinä tule muusikkoa, mutta mulle se on ihan sama. Kunhan on onnellinen, se on tärkeintä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja