Amorphis: Saunotamme ulkomaalaisbändejä

Metalliyhtye Amorphiksen jäsenet ovat kiertueillaan tutustuneet useisiin ulkomaalaisbändeihin. Uudet tuttavuudet ovat päässeet myös saunomisen makuun.

Raskaan musiikin konkaribändi Amorphis ikuistettiin tänään ensimmäisenä suomalaisyhtyeenä Hard Rock Cafe Helsingin kokoelmiin.

Yhtye lahjoitti ravintolan kokoelmiin ja Hard Rock Cafen kansainväliseen tietokantaan kitaristi Esa Holopaisen kustomoidun kitaran.

– Hieno kunnianosoitus tämä on. Meidät on nyt museoitu! Holopainen sanoo.

Jouluaaton ja -päivän bändi pyhittää levolle. Sen jälkeen yhtye kiertää Suomessa suurimmissa kaupungeissa. Kierros päättyy Helsinkiin uuden vuoden aaton keikkaan.

Japanissa erikoiset keikkajärjestelyt

Amorphis on suosittu paitsi Suomessa myös maailmalla, ja intohimoisia faneja löytyy kaikkialta. Hard core -fanit kiertävät kaikki konsertit ja lahjovat idoleitaan. Kitaristi-Holopainen sai äskettäin eräältä naisfanilta paketin lentokentän portilla.

– Mimmi oli käynyt ostamassa jostain sieltä lentokentältä miesten kasvonhoitotuotesarjan. Hän taisi ajatella että naamani tarvitsee ehostusta, Holopainen kertoilee.

Yhdeksi mieluisimmaksi keikkapaikaksi bändi nimeää Sveitsin Z7-areenan. Siellä tunnelma on kohdallaan. Erikoista keikkailu puolestaan on Japanissa.

– Siellä aloitetaan kauhean aikaisin keikat. Soittaminen aloitetaan kello 18 ja kahdeksalta ollaankin jo valmiita, bändi valottaa.

Keikkaraiderissa yllätysmomentti

Keikkailun lomassa Amorphis on ehtinyt tutustua myös muihin bändeihin. Ystävyyssuhteitakin on syntynyt. Ja suomalaisyhtye onkin pitänyt huolta, että uudet tuttavuudet pääsevät kokemaan suomalaisia juttuja.

– Olemme saunoneet bändien kanssa, ja avannossakin on käyty. Ainakin Carcassin tyypit ovat saunoneet kanssamme, bändi paljastaa.

Vuonna 1990 perustetun Amorphiksen jäsenet ovat reilun 20 vuoden aikana rauhoittuneet.

– Ei sitä enää tässä iässä jaksa niin kauheasti jakseta riehua. Mutta ei me ihan vanhoja ja väsyneitäkään olla vielä. Yleensä pidetään sitten keskenämme hauskaa, bändi kertoo.

Rauhoittumisesta huolimatta yhtyeen keikkaraiderissa on yhä kohta, jossa toivotaan juhlatavaroita.

– Siellä lukee, että party material. Annetaan sitten keikan järjestäjän päättää, mitä se on. Olemme saaneet muun muassa hassuja hattuja ja irtoviiksiä, yhtyeen jäsenet sanovat.

Lue myös:

    Uusimmat