Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suosikkibloggaaja Hanna Gullichsen saa törkyviestejä, kun hän käyttää lihaa – myös kelmu ja ketsuppi suututtavat

3:59Suosikkibloggaaja saa törkyviestejä, kun käyttää lihaa tai kelmua – nämä asiat herättävät somessa raivoaRuokavaikuttaja Hanna Gullichsen kertoo MTV Uutiset Liven lähetyksessä, millaista palautetta hän saa. Viimeisimpänä ärtymystä on herättänyt lihan käyttö.
Julkaistu 14.06.2020 17:29
Toimittajan kuva

Carlos Sunila

carlos.sunila@mtv.fi

Kokki Hanna Gullischen kertoo saavansa törkyviestejä, kun hän julkaisee esimerkiksi lihaan liittyviä päivityksiä.

Ruokavaikuttajana tunnettu Hanna Gullichsen joutui törkyviestien kohteeksi, kun hän päätti valmistaa Sunnuntaiserviisi-ohjelmassaan lihaa grillissä. Ohjelmissaan hän kokkailee erilaisia ruokia. Monet ihmiset ovat pahoittaneet mielensä, kun tarjolla ei olekaan kasvis- tai vegaanivaihtoehtoja.

Gullichsen kertoo saaneensa kymmenien, jopa satojen viestien vyöryn. Osa viesteistä on ollut loukkaavia. Gullischen kertoo, että yleisesti ottaen kertakäyttöastiat, ketsuppi, pillimehu, makkara ja liha ovat sellaisia tuotteita, jotka saavat raivon nousemaan sosiaalisessa mediassa.

Erilaisia ruokatabuja ja -kieltoja

Ammattikorkeakoulu Haaga-Helian yliopettaja Vesa Heikkinen on keskittynyt erilaisiin ruokatrendeihin ja ruokamarkkinoihin. Hän kertoo tunnistaneensa vastaavanlaisia keskusteluja, joissa ruoka aiheuttaa voimakkaita tunteita.

– Meillä on aina jotain tabuja, ruokakieltoja ja halveksittuja ruokia sekä väheksyttyjä raaka-aineita, Heikkinen kertoo.

– Ruokatabu saattaa olla kulttuuri ja kaupunkien ja eri sukupolvien mielessä. 

Nyt vallallaan olevassa ruokatrendissä keskeisessä roolissa on kasvis- ja vegaaniruoka. Ruokaan liittyy tunteita. koska se identifioi ihmistä itseään sekä ryhmää, johon ihminen haluaa kuulua, Heikkinen kertoo.

– Ruualla osoitetaan omaa heimoutta, elämäntyyliä, tapoja, peilataan omaa itseä, siihen liitetään vahvasti oma ostovoima, ikä, mistä päin on kotoisin. Ruuassa on kyse matkasta omasta lapsuudenkodista omaan nykyiseen elämäntilanteeseen. Ruoka on keino erottautua muista, sillä selvennetään omaa urheilullisuutta, ravitsemuskatsausta, yritetään erottautua muista ja katsoa eteenpäin.

"Suomeen trendit tulevat myöhemmin"

Yliopettaja näkee, että ihmisen ruokatottumuksiin vaikuttaa esimerkiksi oma lähi- ja ystäväpiiri sekä kulttuuri.

– Lisäksi meillä on muutamia esimerkkisuunnannäyttäjiä, kuten bloggaajat, keittiömestarit, mutta ennen kaikkea tänä päivänä pitkälti elokuvatähdet, maailmantähdet, musiikkitähdet. He imaisevat vaikutteita ja tuovat ne julki, jonka jälkeen massat imaisevat ne mukanaan. Mutta sen voi sanoa, että Suomeen trendit tulevat yleensä 2–3 vuotta myöhemmin kuin esimerkiksi Amerikkaan tai muuhun länsimaiseen kulttuuriin.

Heikkinen näkee, että koronakriisi on muuttamassa ruokatrendejä: nyt on korostunut lähialueen tuotanto ja kaukomailta tuotua ruokaa kohtaan aletaan suhtautua entistä enemmän varauksella.

– Lähellä tai Skandinaviassa tuotetut tuotteet, lähiruoka eli kasvit ja liha, kalastus, myös särki ja roskaruokana luonnehditut kalat, tulevat valtavirtaan, Heikkinen arvioi.

Lisää aiheesta:

Viivi Lehtoselle tarjottiin jopa 8 000 euroa kuussa yhteistyöstä ultrapikamuotibrändin kanssa – kieltäytyi: "Olin aika pöyristynyt"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleSuosikkijuontaja Janne Kataja kammoksuu useita ruokia: "Kala tuntuu suussa kuolemalta" – asiantuntija kertoo, mitä äärimmäiselle ruokanirsoilulle voi tehdäUnicafe ilmoitti luopuvansa naudanlihasta ja siitäkös sota syttyi, vaikka muutos on "ihan mikkihiiriluokkaa" – ruoka on kulttuurisodan uusi taisteluareenaKommentti: Lihansyöjän tunnustuksia: Meni hermo kasvismafia-puheisiin – ehkä ryhdyn juomaan kauramaitoa! Suomalaisten suosikkivihannes vaihtaa väriä – näistä ennustetaan vuoden 2016 ruokatrendejä
RuokaSosiaalinen mediaMTV Uutiset LiveKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 13.9.17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • 12.9.10:58
    EM-koripallo

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • 12.9.07:45
    Leipä

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta