Suoraa puhetta Huuhkajista - Innanen: Kanervan pitäisi kertoa Roman Eremenkon tilanne

35:15
Suomi kaatoi Irlannin lokakuun puolivälissä pelatussa Kansojen liigan ottelussa Olympiastadionilla.

Huuhkajien kotivoitot Bulgariasta ja Irlannista Kansojen liigassa avasivat Huuhkajille hienon mahdollisuuden huipentaa Kansojen liiga sarjanousuun marraskuussa. Myös Markku Kanervan ensi viikon pelaajavalinnat herättävät mielenkiintoa, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

A-divisioonaan nousu olisi Kanervan miehistölle mahtava asia, vaikka Islannin ja Ruotsin esimerkki onkin osoittanut, että Euroopan parhaiden kanssa pelillinen rima nousee luonnollisesti aivan maksimaaliseen korkeuteen.

Realismia on myöntää, että tuskin Huuhkajatkaan ykköstasolla juuri pisteitä keräisi. Fantastinen mahdollisuus se ryhmälle silti olisi.

Bulgaria on kuitenkin vielä kova haaste kotonaan - ja vaikeasti voitettavissa oleva Wales tylsytti Suomen vieraissa Kansojen liigan avausottelussa.

Ensi viikolla julkaistava sinivalkoinen miehistö puhututtaa myös kovasti. Saako Pikkuhuuhkajiin palannut Marcus Forss nyt näyttöpaikkansa? 21-vuotias hyökkääjä ei suuremmin säväyttänyt Pikkuhuuhkajien paidassa Pohjois-Irlantia ja Tanskaa vastaan, mutta on selvää, että lähitulevaisuudessa hänen paikkansa on A-maajoukkueessa.

Nuorukainen taisteleekin tällä hetkellä vielä lähinnä neloshyökkääjän paikasta Rasmus Karjalaisen kanssa, joka on esiintynyt suhteellisen pirteästi Örebron riveissä Ruotsin kentillä. Eli Forssin rooli olisi marginaalinen.

Saksan Bundesliigassa maalihanansa avannut toppari Malick Thiaw on myös nimi, jonka voisi nostaa jo suoraan Huuhkajien matkaan, mutta 19-vuotias timantti haluaa ensin Saksan passin, jotta hänelle jää pelivaraa pohtia, kumpaa maata haluaa lopulta aikuisten tasolla edustaa.

Roman Eremenkon tilanne on myös oma lukunsa. Pelillisen osaamisensa puolesta hän olisi mainio vaihtoehto niin alemman hyökkääjän rooliin kuin keskikentälle 8-paikalle, jossa hän on operoinut myös laadukkaassa venäläisessä seurajoukkueessaan FK Rostovissa.

Eremenko oli aiemmin lähellä paluuta ryhmään, mutta tällä hetkellä tilanne on eriskummallinen. Kanerva ei ole halunnut kommentoida Eremenkon tilannetta medialle juuri millään tavalla, vaikka ehkä se olisi jo tässä vaiheessa osapuolten kannalta järkevää.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja