Niinistö Vilnassa: "Hallituksen olisi hyvä ottaa nyt nollatoleranssi rasismiin"

Presidentti Sauli Niinistö Naton huippukokouksessa – katso kommentit 8:54
Katso tästä, mitä presidentti Niinistö sanoi niin Ruotsin Nato-jäsenyyden etenemisestä kuin Suomen hallituksen tilanteesta.

Presidentti Sauli Niinistö piti tiedotustilaisuuden Naton huippukokouksessa Vilnassa.

Nato-maat ovat kokoontuneet Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan tiistain ja keskiviikon ajaksi.

– Ensimmäinen hyvä uutinen on, että naapurillemme Ruotsille on näytetty vihreää valoa kohti Nato-jäsenyyttä, Niinistö sanoi. 

Niinistö toivoo Ruotsin pääsevän Naton jäseneksi mahdollisimman pian, sekä on toiveikkaana sen kannalta, että lisää positiivisia uutisia kokouksesta olisi vielä tulossa.

– On hyvin tärkeää, että kokouksen signaali on tietty yhtenäisyys, Niinistö toteaa. 

Niinistö hallitukselle: Nollatoleranssi rasismille

Niinistö otti kantaa myös perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran ympärillä pyörivään kohuun. Kohu sai alkunsa, kun Twitterissä maanantaina, tai jo tätä aiemmin, havaittiin useita yhtäläisyyksiä Purran sekä "riikka" -nimimerkin takana olevaan, Jussi Halla-ahon (ps.) Scripta-blogin vieraskirjassa julkaistuihin rasistisiin kirjoituksiin vuodelta 2008. 

– Olisin nyt sitä mieltä, että Suomen hallituksen olisi järkevä ottaa nollatoleranssi rasismiin. Se olisi hyvä signaali myös maailmalle. Ongelmat maahanmuuton kanssa ja rasismi, ovat kaksi täysin eri asiaa, Niinistö painotti.

Niinistö myös kiitti suomalaisia siitä, että Naton suhteen on osattu tehdä oikea ratkaisu oikea-aikaisesti. 

Vilnassa katse kohdistuu paitsi Ruotsin jäsenyyteen myös puolustuksellisiin seikkoihin. Natolla on kolme uutta alueellista puolustussuunnitelmaa, jotka pitäisi hyväksyä poliittisesti. Niillä halutaan torjua kahta sotilasliiton määrittelemää pääuhkaa: Venäjää ja terrorismia.

Lue lisää Naton huippukokouksesta: MTV seuraa: Tässä uusimmat tiedot Nato-kokouksesta

Lue myös:

    Uusimmat