Kuinka Ukrainan apupakettien käy?

Ukrainan tuki vähenee ja apupaketit ovat vastatuulessa EU:ssa ja Yhdysvalloissa – kuinka vaikea Ukrainan tilanne nyt on? 10:39
Kello 12 nähdyssä suorassa lähetyksessä ulkomaantoimituksen päällikkö Mirja Kivimäki kävi läpi Ukrainan tilannetta.

Ukrainan apupaketti on jumissa Yhdysvaltain senaatissa. EU:ssa puolestaan Unkarin pääministeri Viktor Orbán laittaa kapuloita apupaketin rattaisiin. 

MTV:n ulkomaantoimituksen päällikkö Mirja Kivimäki kävi läpi kello 12 alkaneessa suorassa lähetyksessä, kuinka vaikea Ukrainan tilanne on.   

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saapui tänään tiistaina Washingtoniin. Valkoisen talon mukaan Ukrainan presidentin vierailulla halutaan korostaa Yhdysvaltain vankkumatonta tukea Ukrainan kansalle. 

Kasvava määrä republikaaneja kuitenkin vastustaa Ukrainan lisätukea ja republikaaneilla on enemmistö edustajainhuoneesta.

Loppuuko tuki?

Valkoinen talo on varoittanut, että Ukrainan aseapurahat loppuvat vuoden loppuun mennessä ja ilman Yhdysvaltojen tukea Ukraina on pulassa. 

Saksalaisen Kiel Institute for the World Economy -tutkimuslaitoksen arvion mukaan Yhdysvallat on antanut noin puolet Ukrainan sotakalustosta. Zelenskyi tiedostaa kongressin johtoa tavatessaan, että myös EU:ssa väännetään tällä viikolla Ukrainan tukemisesta.

Unkarin Orbánon vastustanut Ukrainan lisätukea ja Ukrainan EU-jäsenyyttä, mikä lisää Zelenskyin ahdinkoa.

Lue myös:

    Uusimmat