Tällainen on "Putinin lemmikin" katala suunnitelma: "Kyseessä on eräänlainen ketjureaktio"

Tällainen on "Putinin lemmikin" katala suunnitelma 1:42
Tällainen on Unkarin pääministeri Viktor Orbánin suunnitelma.

Ukrainan ja Yhdysvaltain presidenttien tapaamista seurataan hyvin tarkasti.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saapui tänään tiistaina Washingtoniin. Valkoisen talon mukaan Ukrainan presidentin vierailulla halutaan korostaa Yhdysvaltain vankkumatonta tukea Ukrainan kansalle.

Unkarin pääministeri Viktor Orbánin liittolaiset pitävät suljettujen ovien takana tapaamisen republikaanien kanssa, missä vaaditaan Yhdysvaltoja lopettamaan Ukrainan tukeminen.

Orbán on useaan otteeseen arvostellut Ukrainan tukemista.

– Orbánia pidetään Putinin lemmikkinä, ja heillä on läheiset suhteet, sanoo MTV Uutisten ulkomaantoimituksen päällikkö Mirja Kivimäki.

Kivimäen mukaan kyseessä on eräänlainen ketjureaktio, jolla Orbán hakee sitä, etteivät Yhdysvallat ja Eurooppa tukisi Ukrainaa rahallisesti.

– Motiivissa mennään ihan suoraan Unkarin omaan sisäpolitiikkaan, eli EU on katkaissut rahahanoja Unkariin päin oikeusvaltiokehityksen vuoksi, kertoo Kivimäki.

Jäädytetty summa on arviolta noin 13 miljardia euroa.

Minkälainen on Orbánin suunnitelma, jolla yritetään saada Yhdysvaltojen ja Euroopan rahahanat poikki Ukrainaan? Katso ylhäällä olevalta videolta!

Ukrainan tuki vähenee ja apupaketit ovat vastatuulessa EU:ssa ja Yhdysvalloissa – kuinka vaikea Ukrainan tilanne nyt on? 10:39
Ukrainan tuki vähenee ja apupaketit ovat vastatuulessa EU:ssa ja Yhdysvalloissa – kuinka vaikea Ukrainan tilanne nyt on?

Lue myös:

    Uusimmat