Zelenskyi törmäsi Putinin kaveriin – katso kiivas 20-sekuntinen

Zelenskyin ja Orbánin hyinen tapaaminen tallentui videolle 0:19
Zelenskyin ja Orbánin hyinen tapaaminen tallentui videolle.

"Suora" keskustelu kesti noin 20 sekuntia. 

Unkari laittaa nyt kapuloita Ukrainan rattaisiin. 

Viikonloppuna uutisoitiin, että Unkari on uhannut estää EU:n rahoitustukea Ukrainalle. EU-alueen ulkoministerit ovat kokoontuneet tänään Brysselissä tilanteessa, jossa Unkari vastustaa lähes kaikkia muitakin Euroopan kannalta keskeisimpiä ulkosuhteisiin liittyviä hankkeita. 

Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa avoimesti veljeilevän Viktor Orbánin on uutisoitu myös järjestäneen salaisia keskusteluja Yhdysvaltain republikaaniedustajien kanssa vaikuttaakseen Ukrainan tukeen. 

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja Orbán tapasivat kiusallisessa tilanteessa Argentiinan presidentin Javier Milein virkaanastujaisissa Buenos Airesissa sunnuntaina. Reutersin julkaisemalla videolla näkyy, kuinka Zelenskyi ja Orbán käyvät kiivaan ja lyhyen keskustelun.

– Se oli niin suoraa kuin mahdollista ja koski luonnollisesti Euroopan asioita, Zelenskyi kommentoi Telegram-kanavallaan sosiaalisessa mediassa levinnyttä videota maanantaina. 

Ukrainan presidentti tapaa huomenna tiistaina Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin Valkoisessa talossa. Presidenttien on määrä keskustella muun muassa Yhdysvaltain tuesta Ukrainalle. Taannoin kongressin republikaanisenaattorit äänestivät Ukrainan tukipakettia vastaan. 

Orbánin on uutisoitu järjestäneen salaisia keskusteluja republikaaniedustajien kanssa vaikuttaakseen Ukrainan tukeen.

Lue myös:

    Uusimmat