Unkarin touhu etoo Suomen meppiä, joka vaatii kovia toimia: "Yksi mies vaarantaa koko Euroopan turvallisuuden"

EU:n ulkoministerit koolla Brysselissä - Unkari vastustaa keskeisimpiä suunnitelmia 3:31
EU:n ulkoministerit koolla Brysselissä - Unkari vastustaa keskeisimpiä suunnitelmia

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa suorastaan puhkuu vastenmielisyyttä Unkarin toimintaa kohtaan liittyen EU:n Ukraina-tukipakettiin sekä Ukrainan EU-jäsenyysneuvotteluihin.

Kumpaakin asiaa pyritään edistämään Brysselin EU-huippukokouksessa tämän viikon lopulla.

Tämä näytelmä on nähty ennenkin, ja se alkaa todella etoa. Oli kyse sitten Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä, Venäjän vastaisten pakotepakettien hyväksymisestä tai Ukrainan tukemisesta, on yksi mies valmis vaarantamaan koko Euroopan turvallisuuden, toteaa Sarvamaa tiedotteessaan.

Tämä yksi mies on Unkarin pääministeri Viktor Orbán.

 – Orban on saatava kuriin. Keinoja on monia: maalta voitaisiin jäädyttää lisää EU-varoja tai estää esimerkiksi ensi vuonna koittava EU-puheenjohtajuuskausi. Laitettaisiin kova kovaa vastaan, eikä enää hyssyteltäisi, sanoo Sarvamaa.

Sarvamaan mukaan EU:n jäsenmaiden on syytä kysyä itseltään kuinka kauan he antavat isojen päätösten jarrutuksen sekä EU:n yhteisten arvojen halveksunnan jatkua.

– Tälläkin hetkellä Orban pitää koko EU:n Ukraina-politiikkaa panttivankinaan. Kaava tulee toistumaan vuodesta toiseen, mutta aihe vaihtuu, jatkaa Sarvamaa.

Sarvamaan mielestä on kyseenalaistettava kaikkien 27 EU-jäsenmaan yhtenäisyyden tavoittelu päätöksissä, sillä "sitä ei tosiasiassa ole Unkarin takia olemassa”.

Lue myös:

    Uusimmat