Mainos

Suomi tekee päätöksen diplomaatin karkottamisesta lähipäivinä

Suomi päättää lähipäivinä, karkottaako se Syyrian diplomaattinsa vastalauseena viime viikolla Syyriassa tapahtuneelle joukkosurmalle.

EU-maat keskustelivat iltamyöhään asti diplomaattikysymyksestä Brysselissä. MTV3 Uutisten haastatteleman ulkoministeriön apulaisosastopäällikön Heikki Tuunasen mukaan EU-maat eivät löytäneet yhteistä säveltä siitä, miten Syyria-asiassa pitäisi edetä.

– Joukossa on ollut eriäviä mielipiteitä ja yhteistä päätöstä ei saatu aikaan. Jotkut maathan ovat jo ilmoittaneet karkottavansa Syyrian diplomaatteja. Suomi tekee oman päätöksensä joko huomenna (keskiviikkona) tai lähipäivinä, Tuunanen kommentoi MTV3 Uutisille.

Syyrian diplomaatit saivat tiistaina lähtöpassit ainakin Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Espanjasta, Britanniasta, Yhdysvalloista, Kanadasta ja Australiasta. Lisäksi Hollanti ja Sveitsi julistivat syyrialaislähettiläät ei-toivotuiksi henkilöiksi, koska lähettiläiden asemapaikat ovat muissa maissa.

Myöskään Ruotsi ei ole päättänyt, mitä se tekee Syyrian diplomaatilleen. Tukholmassa oleva Syyrian suurlähettiläs vastaa myös Suomen-edustuksesta.

Viikonloppuna Syyrian Houlassa tapettiin yli sata ihmistä, ja YK:n alustavien tutkimusten mukaan heistä valtaosa teloitettiin.

Katso Jussi Karhusen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.