Mainos

Suomi tarjoaa materiaaliapua Yhdysvalloille

Suomi on tarjoutunut lähettämään hurrikaaniuhreille muun muassa 300 telttaa, yhden vedenpuhdistusyksikön ja 36 000 paria steriilejä käsineitä.

Suomi tarjoaa Yhdysvalloille materiaaliapua hurrikaaniuhrien auttamiseksi, kertoo sisäasiainministeriö. Suomesta toimitetaan tuhoalueelle 300 telttaa, yksi vedenpuhdistusyksikkö, 36 000 paria steriilejä käsineitä, 9 000 lakanaa, 1 000 tyynyliinaa, 200 pressua, 200 ensiapupakkausta, 120 kylmälaukkua ja 3 500 lämpöpeittoa.

Suomi oli valmistautunut lähettämään myös suurimmista pelastuslaitoksista erikseen kootun 30 henkilön pelastusjoukkueen, jos Yhdysvallat olisi sitä pyytänyt. Sitä ei kuitenkaan haluttu.

Suomi voi sisäasiainministeriön päätöksellä lähettää katastrofitilanteissa toisen valtion tai kansainvälisen järjestön pyynnöstä pelastus- ja avustustoimintayksiköitä ja pelastustoimen asiantuntija-apua ulkomaille. Tällainen tilanne on esimerkiksi luonnononnettomuus, ympäristöonnettomuus, poliittis-sotilaallinen konflikti tai terroristien aiheuttama tuho. Toiminnan käynnistää katastrofin kohteeksi joutuneen valtion avunpyyntö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.