Suomi otti turvapaikanhakijoilta Välimereltä, näistä maista he ovat kotoisin

Hallitus aikoo rajoittaa turvapaikanhakijoiden uusintahakemuksia kiristämällä ulkomaalaislakia 2:17
Hallitus aikoo rajoittaa turvapaikanhakijoiden uusintahakemuksia kiristämällä ulkomaalaislakia.

Maahanmuuttoviraston mukaan turvapaikanhakijoiden siirrot Välimereltä Suomeen on saatu päätökseen. Edellinen hallitus päätti vuosi sitten joulukuussa, että Suomi helpottaa Välimeren alueen EU-maiden vastaanottojärjestelmien tilannetta ja ottaa vastaan enintään 175 näistä maista siirrettävää turvapaikanhakijaa.

Tämän vuoden toukokuusta lähtien Suomeen on siirretty yhteensä 175 turvapaikanhakijaa. Heistä 55 siirrettiin Kyprokselta, lisäksi Kreikasta, Italiasta, Maltalta ja Espanjasta siirrettiin kaikista 30 turvapaikanhakijaa.

Noin 85 prosenttia turvapaikanhakijoista saapui Suomeen elokuun loppuun mennessä.

Tällaisia ehtoja Suomi asetti

Valtioneuvoston päätöksen mukaan siirrettävien hakijoiden on täytynyt olla todennäköisesti kansainvälisen suojelun tarpeessa.

 Etusijalla siirroissa ovat olleet haavoittuvassa asemassa olevat turvapaikanhakijat, kuten ilman huoltajaa olevat alaikäiset, yksinhuoltajaperheet, sairaat ja vammaiset.

Suomeen siirretyistä turvapaikanhakijoista 30 prosenttia on Afganistanin kansalaisia, vajaa neljännes Syyrian kansalaisia, 15 % Somalian kansalaisia ja loput edustavat kymmentä eri kansalaisuutta.

Tähän mennessä Maahanmuuttovirasto on tehnyt päätöksen vasta yksittäisiin Välimereltä siirrettyjen turvapaikanhakijoiden hakemuksiin. Suurin osa päätöksistä on ollut myönteisiä, ja muutama päätös kielteisiä.

Lue myös:

    Uusimmat