Suomi jatkaa osallistumistaan kansainväliseen kriisinhallintaan

Kriisinhallintaan osallistutaan EU:n, YK:n, Naton ja Etyjin ja muun kansainvälisen yhteistyön puitteissa.

Suomi jatkaa osallistumistaan kansainvälisiin kriisinhallintaoperaatioihin ja kriisinhallinnan kehittämiseen. Presidentti Tarja Halonen sekä valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta päättivät asiasta kokouksessaan tänään. Kriisinhallintaan osallistutaan jatkossakin EU:n, YK:n, Naton ja Etyjin ja muun kansainvälisen yhteistyön puitteissa.

Tällä hetkellä Suomi osallistuu 12 sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon vajaalla tuhannella sotilaalla. Suomi osallistuu lähes kaikkiin EU:n ja useisiin muihin siviilioperaatioihin.

Lähivuosina keskeisimmät hankkeet ovat EU:n taisteluosastojen toimintavalmiuden varmistaminen ja valmistautuminen mahdollisiin operaatioihin.

Suomi jatkaa osallistumistaan operaatioihin Kosovossa ja Bosnia-Hertsegovinassa, mutta vähentää kuitenkin joukkojen määrää tilanteen, kansallisten arvioiden ja johtojärjestöjen linjausten mukaan.

Osallistumista jatketaan nykyisellään myös Afganistanin ISAF-operaatiossa. Lisäksi Suomi osallistuu koulutus- ja asiantuntijatehtäviin muun muassa Afrikassa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat