Mainos

Suomi avustaa tshekkejä kuivurein ja pumpuin

Suomi lähettää Tshekin tasavallan tulva-alueille rakennuskuivureita ja pumppuja tulvatuhojen korjaamista varten. Sisäministeriö sijoittaa laitteisiin noin 200 000 euroa. Kuivurit ja pumput aiotaan lähettää tulva-alueille viikonvaihteen aikana.

-Pyrimme tietenkin mahdollisimman nopeaan toimintaan, mutta meidän täytyy vielä neuvotella tshekkien kanssa, mitä kaikkia laitteita siellä tarvitaan. Huomenna päätämme, mitä kuormaan tulee. Tavarat on tarkoitus saada liikkeelle lauantaina, neuvotteleva virkamies Harry Frelander sisäministeriöstä kertoo.

Sisäministeriö sai eilen avunpyynnön, jossa toivottiin kansainvälistä apua.

-YK:n, EU:n ja Naton kautta tuli viesti, jossa pyydettiin avustamaan tulva-alueiden asukkaita. Selvitimme keskiviikkona ja torstaina, kuinka paljon laitteita löytyy Suomesta, ja totesimme tilanteen hyväksi.

Sisäministeriötä auttoi kuivureiden ja pumppujen löytämisessä Helsingin pelastuslaitos. Lisäksi sisäministeriö tutki myös yhteistyömahdollisuuksia muiden EU-maiden kanssa avun saamiseksi alueelle.

-Varsinaista yhteishankintaa EU:n kautta ei ole, vaan jokainen maa auttaa tulvista kärsineitä erikseen. Sen sijaan yhteiskuljetukset Ruotsin kanssa ovat mahdollisia, jos tarvetta on, Frelander selvittää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.