Mainos

Suomessa toiseksi vähiten pienipalkkaisia EU:ssa

Eurostatin tilastojen mukaan EU-maista Suomi on Ruotsin, Ranskan, Belgian ja Tanskan ohella maa, jossa on vähiten pienipalkkaisia. 

Pienipalkkaisiksi luokitellaan ne työntekijät, jotka saavat kaksi kolmasosaa tai vähemmän maan keskituntipalkasta. Vuonna 2010 suomalaisten keskipalkka oli noin 16 euroa, eli pienipalkkaisiksi laskettiin ne, jotka saivat tunnissa noin 10,5 euroa tai vähemmän.

Vuonna 2010 Suomessa pienipalkkaisia oli 5,9 prosenttia työntekijöistä. Eniten pienipalkkaisia oli Latviassa (27,8 prosenttia), Liettuassa (27,2 prosenttia). Ruotsissa pienipalkkaisia oli kaikkein vähiten: 2,5 prosenttia palkansaajista. Ranskassa pienipalkkaisia oli kutakuinkin yhtä paljon kuin Suomessa (6,1 prosenttia). Belgiassa (6,4) ja Tanskassa (7,7) hieman enemmän.

Eurostat laski myös työtunnin hinnan EU- ja euromaissa, ja tässä tilastossa Suomi sijoittuu kärkipäähän. Työtunnin hinta koostuu palkan lisäksi työnantajamaksuista kuten eläkemaksuista ja vakuutuksista. Työtunnin hintojen laskemisesta on jätetty aloina pois maatalous ja julkishallinto. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.