Mainos

Suomessa ilmestyvä venäjänkielinen viikkolehti ajautui vaikeuksiin

Venäjänkielisen viikkolehden Spektr Nedelin julkaiseminen keskeytyy. Kustantaja Spektr kertoi tänään, että päätöksen taustalla ovat taloudelliset syyt.

Toimitusjohtaja Vladimir Gusatinskyn mukaan lehti ei ole saavuttanut odotettua tilaajamäärää.

- Yhtiö ei voi kustantaa tappiollista lehteä, koska se vaarantaa aikakauslehti Spektrin ilmestymisen, Gusatinsky sanoi.

Huomenna ilmestyvä numero jää ainakin tällä erää viimeiseksi. Kustantajan mukaan keskeyttämispäätös on kuitenkin väliaikainen, ja yhtiö jatkaa rahoittajan etsintää. Päätoimittaja Eilina Gusatinsky keskittyy tällä välin vain kuukausittain ilmestyvän Spektrin toimittamiseen.

Spektr Nedeli on ainoa Suomessa ilmestyvä venäjänkielinen maksullinen viikkolehti. Julkaisussa on käsitelty muun muassa Suomen uutisia ja maailman tapahtumia, ja sitä on toimitettu vapaaehtoisperiaatteella. Nedeli oli viime vuonna yksi kolmesta ehdokkaasta Suuren journalistipalkinnon saajaksi vuoden journalistisen uudistuksen sarjassa.

Viikkolehteä on toimitettu 73 numeroa. Painos on ollut 1300-2000 kappaletta. Eduskuntavaalien alla otettu 28 000:n painos postitettiin kaikille Suomen venäjänkielisille.

Yhtiö palauttaa kuluvan vuoden tilaajamaksun lukijoille. He voivat käyttää summan myös Spektrin tilaukseen tai odottaa, että Nedeliä ryhdyttäisiin julkaisemaan uudelleen ennen vuoden loppua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.