Suomen tähtiaiturin MM-unelma toteutuu uskomattomien käänteiden kautta – "Pieni meikäläinen ei varmasti osannut aavistaa, minkälaiseen ryöpytykseen pääsee mukaan"

Elmo Lakka sai viime hetkillä kutsun MM-kisoihin – kovin tuloskunto antaa vielä odottaa itseään:"Nappijuoksua en ole vielä tähän kauteen saanut" 3:14
Elmo Lakka kertoo tavoitteestaan Dohan MM-kisoihin ja unelmasta saavuttaa urallaan arvokisamitali.

110 metrin aitajuoksija Elmo Lakka pääsee mukaan yleisurheilun Dohan MM-kisoihin uskomattomien käänteiden ja veivailun kautta. Samalla toteutuu suuri unelma, josta 26-vuotias suomalaistähti ei pienenä poikana osannut vielä haaveillakaan. 

Tällä kaudella ennätyksensä 13,49 aitoneen Lakan tilastoranking olisi alun perin itsessään riittänyt MM-paikkaan, mutta hän jäikin rannalle, kun kisapaikkoja annettiin pienten yleisurheilumaiden urheilijoille.

Lakan tilanteessa tapahtui kuitenkin sittemmin käännös. Suomalaisaituri pääsee sittenkin kilpailemaan MM-kisoissa, kun hänelle avautui paikka poisjääntien myötä.

– Prosessi oli monimutkainen, mutta lopulta päättyi ihan hyvin, Lakka toteaa MTV Urheilulle.

Tasoaan tasaisesti nostanut Lakka on edustanut Suomea aikuisten tasolla kahdesti ulkoratojen EM-kisoissa ja kahdesti sisäratojen EM-kisoissa, mutta MM-kisoissa hän kilpailee nyt ensimmäistä kertaa. Lakka mehusteli tätä jo Instagramissa julkaisemalla itsestään kuvan numerolappu rinnassa 20 vuoden takaa.

– Pieni meikäläinen ei varmasti kyllä osannut aavistaa, minkälaiseen ryöpytykseen pääsee syksyllä 2019 mukaan, vaikka silloin jo kirmailtiin kentillä lappu rinnassa. Hienoa päästä edustamaan Suomea minulle ensimmäisissä aikuisten MM-kilpailuissa! Tämä on pieni askel ihmiskunnalle, mutta valtava harppaus minulle urheilijana, Lakka kirjoitti.

Lakka ei pikkupoikana osannut tosiaankaan aavistaa, että joku päivä hän tikkaisi vielä MM-kisoissa.

– Matkan varrella tavoitteet ovat kirkastuneet. Isoille kentille halutaan vielä juoksemaan ja etiäpäin omalla uralla. Pienenä haaveet eivät olleet Korian kenttää isompia, Korian Napalta kotoisin oleva aituri kertoo.

"Haluan arvokisamitalin joskus kaulaan saada"

MM-kisoihin Lakka on valmistautumassa Turkissa.

– Siellä on pari laadukasta, hyvää treenipäivää, jotka käytetään mahdollisimman hyvin hyödyksi ja koetetaan saada viimeinen täydellinen kunnonajoitus Dohaan.

110 metrin aidat ovat MM-ohjelmassa ensi viikon alkupuolella. Lakka kokee, ettei ole vielä ihan nappijuoksua saanut tähän kauteen tehtyä, mutta toivoo sellaisen irtoavan Dohassa.

Minimitavoitteena on saavuttaa välieräpaikka.

– Se pitää saada naulattua. Finaaliin pitää juosta ihan eri aikoja ja päästä taas uudelle tasolle. Se voi olla vähän liian iso steppi, mutta ei sekään mahdotonta kuitenkaan ole.

Lakan tulevaisuuden unelmat ovat korkealla. Ensi vuonna käytävät Tokion olympialaisetkin pyörivät kiikarissa, minkä lisäksi aituri hamuaa urallaan todella kovaa temppua.

– Haluaisin kovaa aikaa juosta ja arvokisamitalin joskus kaulaan saada. 

Miten Lakka kokee sen, että naisaiturit ovat olleet Suomessa paljon esillä? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat