Dopingpommi muhii vain muutama päivä ennen yleisurheilun MM-kisoja – salainen kamera paljasti kaksi urheilijaa neula kädessä

Kenian yleisurheilun MM-joukkueeseen kuuluvat juoksijat ovat jääneet salaisessa kamerakuvassa kiinni neulasta käsivarressa, uutisoi saksalainen TV-kanava ZDF.

Saksalaismedian mukaan urheilijat tankkaavat kuvassa Epoa.

Yleisurheilun MM-kisat alkavat perjantaina. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF voi sulkea Kenian kisoista.

Saksalaiskanava julkaisi myöhään sunnuntai-iltana artikkelin, jossa kaksi kenialaisjuoksijaa on jäänyt piilotetun kameran avulla neula suonessa kiinni neula Epon käytöstä.

Lähteen mukaan kyse on Kenian MM-joukkueeseen valituista mies- ja naisjuoksijasta. Artikkelissa kerrotaan kenialaisen urheilun rankasta korruptiosta, jonka myötä useat dopingista kärähtäneet urheilijat ovat maksaneet positiivisten testitulosten katoamisesta.

Urheilun etiikkaa valvova Athletics Integrity Unit (AIU) on antanut lausuntonsa tilanteesta.

– Nämä ovat erittäin vakavia syytteitä. Emme ole naiiveja, joten tiedämme Kenian korruptio-ongelmasta. Olemme aina avoimia keskustelemaan tällaisista syytöksistä, AIU:n edustaja Brett Clothier sanoo ZDF:lle.

Clothierin mukaan Kenia kuuluu viiteen maahan, jotka ovat anti-doping järjestön erityisen valvonnan alla. Kenian sulkeminen ulos MM-kisoista on mahdollista.

– He ovat saaneet meiltä erittäin tiukat käytännön säännöt, joita heidän on noudatettava. Jos he eivät tee niin, liitto voi sulkea heidät kisoista, Clothier sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat