Viime vuoden yllättävä EM-kisakutsu avasi Maria Huntingtonin silmät, MM-haaveet siintävät edessä – "En olisi koskaan uskonut"

Ennätyksensä uuteen uskoon iskenyt seitsenottelija Maria Huntington piti aikaisemmin aikuisten MM-kisoja tavoittamattomana unelmana, mutta viime kesän EM-kisat avasivat nuoren urheilijan silmät.

Huntington joutui viime kesänä keskelle kohua, kun Suomen Urheiluliitto ilmoitti hänet väärän lajin listalle EM-kisoja varten. Virhe saatiin kuitenkin korjattua ja Huntington pääsi osallistumaan EM-kisoihin. Kokemus oli Huntingtonille silmiä avaava.

– Pääsin sinne vähän kiemuroiden kautta. Se antoi lisämotivaatiota, kun huomasi, että en olekaan niin kaukana ja kärki on saavutettavissa, Huntington toteaa MTV Urheilulle.

Seitsenottelun asemaa Suomessa ei pidetä riittävän hyvällä tasolla, jotta kyseisen lajin urheilijat saisivat apurahaa. Huntington on kuitenkin löytänyt omat keinonsa rahoituksen keräämiseen.

– Omat resurssit täytyy keksiä muualta sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden kautta. Sosiaalinen mediahan sitä paljon mahdollistaa. Oma seura ja manageri ovat auttaneet etsimään niitä, Huntington kertoo.

Syksyllä kisattavien Dohan MM-kisojen tulosraja on seitsenottelussa 6300. Huntington otteli omat ennätyspisteensä 6053 kesäkuun alussa Uppsalassa. Matkaa tulosrajaan vielä on, mutta 22-vuotiaan seitsenottelijan päätavoitteet eivät vielä tällä kaudella ole MM-kisoissa.

– Totta kai mä haluaisin päästä sinne, mutta se on enemmänkin iso bonus. Kahden viikon päästä mulla on nuorten EM-kisat. Siellä yritetään mahdollisimman lähelle päästä sitä (tulosrajaa). En olisi koskaan uskonut saavuttavani aikuisten MM-kisoja, joten olisihan se ihan sika hienoa päästä sinne, Huntington hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat