Suomen suurlupaus on valmentajan unelmapelaaja – myöntää uuden ympäristön haasteet: ”Vähän on hampaankoloon jäänyt”

"Meillä kaikilla on urat eri vaiheessa" – Huuhkajat-komeetta Matti Peltolalta ymmärrystä Robert Taylorin päätökselle 0:56
"Meillä kaikilla on urat eri vaiheessa" – Huuhkajat-komeetta Matti Peltolalta ymmärrystä Robert Taylorin päätökselle

Matti Peltola, 21, on lihavoinut nimensä jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan papereissa viimeisen vuoden aikana. Nuoren keskikenttäpelaajan kypsät otteet ovat tehneet laajan vaikutuksen, jonka seurauksena rooli Huuhkajissa on kasvanut jatkuvasti. Tänään minuutteja saattaa olla luvassa yhdessä maajoukkueen historian tärkeimmistä otteluista.

Viime vuosina HJK:ssa, niin Veikkausliigassa kuin eurokentilläkin, edukseen esiintynyt Keimolan Kaikun kasvatti siirtyi tälle vuodelle Pohjois-Amerikan MLS-liigaan D.C. Unitedin riveihin. Kaikesta on pääteltävissä, että kyseessä on pelaaja, jonka varaan maajoukkue haluaa laskea tulevaisuudessa lisää. 

–  Se on erittäin palkitsevaa. Olen unelmoinut siitä ja tehnyt sen eteen jo pitkään paljon töitä. Se on sellainen asia, jota arvostan todella korkealle. Tietenkin koitan pelata sen mukaisesti ja nauttia joka hetkestä, Peltola kommentoi nykyistä asemaansa Huuhkajissa keskiviikkona MTV Urheilulle.

Peltola on monikäyttöinen pelaaja, jota päävalmentajat niin seura- kuin maajoukkueessakin ovat hyödyntäneet milloin laitapuolustajana, toisinaan topparina sekä myös keskikentän keskustassa. Maajoukkueen matkassa mieltymykset jäävät syrjään.

– Kun Suomen paidan pukee päälle, minulle ei ole hirveästi väliä pelipaikalla. Seurajoukkue on eri asia, siellä toivoo olevansa niin sanotusti vahvimmalla paikalla.

D.C. Unitedissa rooli on muotoutunut puolustavaksi. Se on vaikuttanut myös Peltolan näkemykseen mielipaikastaan seurajoukkueen ryhmitelmässä.

– Kyllä se on kutospaikka, puolustavana keskikenttänä. Olen pelannut sitä aika paljon. Se on se tutuin. Topparinakin käy, etenkin kolmen keskuspuolustajan linja on tullut jo aiempina vuosina erittäin tutuksi.

Uusi MLS-kausi on käsittänyt uuden seuran kohdalla toistaiseksi neljä ottelua. Peltola on pelannut niissä kaikissa täydet minuutit.

– Aika paljon on ollut sopeutumista. Pelityyli on aika uusi siihen verrattuna, mihin olin HJK:ssa ja maajoukkueessa tottunut. Paljon potentiaalia siinä kuitenkin on, joten olen luottavainen, että käyrät lähtevät vielä nousuun. Vähän on hampaankoloon jäänyt, parannettavaa on, Peltola arvioi. 

Torstain Wales-ottelun ennakkoasetelmilla Peltola ei ole päätään vaivannut.

– Minulle ei ole väliä, olemmeko ennakkosuosikkeja vai altavastaajia. Tavoitteemme on voittaa ja pelata Olympiastadionilla paikasta EM-kisoissa.

Artikkelin videolla: Peltola kommentoi Robert Taylorin kohupäätöstä ja kertoo, mihin on kiinnittänyt Walesissa huomionsa.

Lue myös:

    Uusimmat