Pöllöraadin mukaan poikkeustilan käyttöönottoon pitäisi olla korkea kynnys. Nyt poikkeukselliseen tilaan joudutaan siirtymään, jotta pahimpien korona-alueiden ravintolatoimintaa voidaan rajoittaa.
Suomi taistelee koronaviruksen kolmatta aaltoa vastaan rajoittamalla ihmisten välisiä kontakteja minimiin. Hallitus kertoi eilen sulkevansa ravintolat ja siirtävänsä kouluja etäopetukseen suuressa osassa maata.
Hallituksen toimia ja työkalupakkia on arvosteltu muun muassa mediassa. Esimerkiksi Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Pullinen kirjoitti kommentissaan, että poikkeusaika on kansalaiselle jaksamisen kestotesti ja hallitukselle nolo epäonnistuminen.
Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Petterssonin mukaan närkästystä ja hämmennystä tilanteessa aiheuttaa erityisesti päätösten hallinnollinen puoli.
– Hallinnon takia joudutaan ottamaan käyttöön hyvinkin tiukat toimet. Valmiuslain tai edes minkään poikkeustilan käyttöönottoon pitäisi olla hirvittävän korkea kynnys. Eihän siinä ole mitään järkeä, että joudutaan ottamaan poikkeustila käyttöön sen takia, että saataisiin baarit kiinni, Pettersson kommentoi Uutisaamun Pöllöraadissa.
Myös MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihum kummaksuu tilannetta.
– Ihmiskunta voi saada ihmisiä kuuhun ja kehittää koronarokotteita nopealla tahdilla, mutta suomalaisen kapakan tai ravintolan kiinni saaminen on aivan mahdoton tehtävä. Itse en ole vielä aivan täysin ymmärtänyt, minkä takia ravintoloita ei voitu nuijia siihen tartuntatautilakiin. Mikä erottaa ravintolat tässä mielessä yksityisistä kuntosaleista, jotka nyt vihdoin saadaan tämän uuden tartuntatautilain avulla kiinni.