Onko hallitus epäonnistunut koronaviestinnässään? Pääministeri Marin: ”Asiat eivät kuulosta tai näyttäydy yksinkertaisina”

5:40
Miksi ravintoloita ei suljeta jo huomenna? Näin pääministeri Sanna Marin perustelee rajoitustoimia

Pääministeri Marin sanoo ymmärtävänsä kansalaisten huolen viestinnän monimutkaisuudesta.

Hallituksen koronastrategiaa on moitittu viestinnällisesti hankalaksi ja vaikeaselkoiseksi. Pääministeri Sanna Marin kommentoi torstaina Kymmenen uutisissa, että hän ymmärtää, miksi hallituksen hybridistrategia eri tasoineen ja vaiheineen näyttäytyy ulospäin monimutkaisena.

– Viime keväänä olemme onnistuneet, syksyllä toisen aallon osalta olemme onnistuneet ja nyt elämme kolmatta aaltoa näiden virusmuunnosten kanssa.

– Ymmärrän kansalaisten näkökulman siitä, että asiat eivät kuulosta tai näyttäydy yksinkertaisina. Ne eivät valitettavasti sitä ole. Ei ole sellaista tilannetta, että voisimme sanoa, että nyt koko maa suljetaan kaikilta osin tai että koko maa on kaikilta osin auki.

Marinin mukaan monimutkaisuus perustuu lainsäädännöllisiin ominaisuuksiin.

– Tässä on välissä meillä lainsäädäntöoikeudelliset puitteet, joiden puitteissa toimimme ja meidän pitää noudattaa lainsäädäntöä. Meidän pitää perustaa toimemme siihen tautitilanteeseen, ja sekin on eri osissa maata erilainen.

Aiemmin viime viikolla tiede- ja kulttuuriministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko myönsi Suomen koronastrategian aiheuttavan "viestinnällisesti" vaikeita tilanteita.

– Ilman muuta tässä tavassa, miten koronasta viestitään, me kaikki voimme pystyä parempaan. Olemme pyrkineet siihen, että ratkaisuja tehdään alueellisesti, eikä koko Suomi toimi yhden kaavan mukaan. Se on ollut minusta poliittisena ratkaisuna oikea, mutta viestinnällisesti vaikea, Saarikko kommentoi viikko sitten torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja