Suomen päävalmentajalta rehellinen tilitys MM-pettymyksestä – ”Ihmeitä odotettiin, harvoin niitä tulee”

1:40
Ilkka Herola summasi Suomen MM-kisoja MTV Urheilulle.

Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen avasi rehellisesti faktoja pettymyksellisistä Seefeldin MM-kisoista.

Neljässä kilpailussa ainut valonpilkahdus oli torstain henkilökohtainen kilpailu, jossa Ilkka Herola (5:s) ja Leevi Mutru (10:s) nappasivat parhaat arvokisasijoituksensa. Muuten tekeminen oli vaikean oloista, ja Lahden maailmancupissa nousseisiin mitaliodotuksiin ei pystytty vastaamaan lähellekään.

Kukkosen mielestä MM-kisat olivat kuitenkin kuvaava otos koko kaudesta.

– Ihmeitä odotettiin, mutta harvoin niitä täällä arvokilpailuissa tulee, Kukkonen totesi.

Homma jakaantuu huonoon ja hyvään, mäkihyppyyn ja hiihtoon.

– Hiihto kulkee, melkein joka kisaan meiltä löytyy nopein hiihtäjä tai hiihtojoukkue laittaa. Se me osataan erinomaisen hyvin. Se on hieno asia, siitä voimme olla ylpeitä, Kukkonen sanoo.

– Hyppypuoli on mysteeri noin isommassa kuvassa. Olemme kaikkemme yrittäneet ja harjoittelun painopistettä on jo vuosia siirretty siihen suuntaan, että hyppäämiseen on pyritty keskittymään. Pitää mennä peilin eteen aika nöyrin mielin ja miettiä mitä asioita on muutettava, Kukkonen pohtii.

Hän painottaa, että mäkiosuudella ei tarvitse olla paras. Mutta viitisen metriä lisää pomppua, ja taistellaan aivan eri sijoista kuin nyt. Mäkihyppy on muutenkin mystisessä tilanteessa Suomessa, kun alavire ei vain käänny millään.

Ja sitä on mietitty. Kukkosen mukaan asiaa on puitu monen eri tahon kanssa, niin kotimaisten kuin ulkomaisten huippuvalmentajien kanssa. Kukkonen on varma, että yhdistetyn joukkueen miehet pystyvät parempiin hyppyihin.

– Meidän valmentajien pitää mennä itseemme ja miettiä. Mehän nämä olemme valmentaneet hyppäämään huonosti. Näinhän se on sanottava. Ei sitä kukaan ole tahallaan tehnyt, mutta opetamme väärin hyppäämistä. Siitähän tässä on kysymys, Kukkonen sanoo suoraan.

Vaikka Herolan ja Mutrun uran parhaat suoritukset lämmittävät, päävalmentajan päänsisäinen sävel soi mollissa. Mutta:

– Nämä pojat eivät ole viimeistä sanaansa sanoneet. He ovat ammattimaisesti harjoittelevia, säntillisiä jätkiä ja me tulemme vielä, Kukkonen lupaa.

Seuraavat arvokisat on kahden vuoden kuluttua Oberstdorfissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja