Suomen MM-joukkueen hotellilla käytiin illalla tiukkasävyinen keskustelu – "Luovutetaanko ja lähdetäänkö kotiin?"

13:31
Videolla Antero Mertaranta ja Jari Isometsä puivat kansainvälisen hiihdon tilaa.

Yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen herätti räväkällä tavalla joukkuettaan eilisiltana.

Yhdistetyn kisanelikko Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Arttu Mäkiaho jaLeevi Mutruistuivat tavalliseen tapaan iltapalaveriin Kukkosen kanssa. Päävalmentaja avasi pelin tiukasti.

– Meillä oli aika tiukka eilisiltainen joukkuepalaveri. Siinä porukalla mietittiin, että luovutetaanko ja lähdetäänkö kotiin, vai taistellaanko ja mennään eteenpäin, Kukkonen kertoi.

– Se oli varmaan hyvä herätys meille kaikille, että pitää muutakin alkaa tapahtumaan, etteivät rukkaset tipu lattialle.

Palautetta tuli myös urheilijoilta valmennukselle.

– Kyllä se tunteisiin varmaan meni vähän kaikilla. Kävimme rehellisesti asioita läpi, että mikä ei nyt oikein pelaa. Ei siinä sen enempää dramatiikkaa, mutta välistä pitää pojat herättää. Ei se epätoivo ole pelkästään urheilijoilla ollut, vaan myös valmennusjohdolla, Kukkonen kertasi.

Suomen joukkueen hyppääminen oli kauttaaltaan heikkoa Innsbruckissa ja tämän viikon puolella Seefeldin normaalimäessä on jatkunut samanlainen alavire. Jyrähdys auttoi, tänään Suomi oli selvästi parempi mäkiosuudella kuin aiemmin koko kisoissa.

– En tiedä paljonko se siitä johtui, mutta oli täysin erilainen ilme kuin mitä tähän asti on ollut. Sillä lailla olen ylpeä joukkueesta.

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen lähtivät ladulle mäkiosuuden jälkeen minuutin ja 20 sekuntia kärjen perässä, Leevi Mutrun ero oli lähdössä vain 59 sekuntia. Herola oli lopulta viides, Mutru kymmenes. Sijoitukset molemmille uran parhaat arvokisoissa. Hirvosen kisa jäi kesken, kun hän kaatui hiihto-osuudella.

Kisan jälkeen Herola ja Mutru säteilivät onnellisina, selkeä helpotus oli myös päävalmentajalle.

– On aika paljon helpompi hengiittää kuin mitä esimerkiksi eilisiltana.

– Kausi on näköjään vuoristorataa, vaikka parhaansa yrittää. Hyvän ja huonon päivän ero on selkeä. Pystymme kuitenkin kasaamaan itsemme ja näyttämään, että olemme olemassa.

Yhdistetyssä on jäljellä vielä joukkuekilpailu lauantaina.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja