Mainos

Uskomaton tapahtumasarja MM-kisoissa! Suomalaisurheilijan sankariteko esti täydellisen katastrofin – lopputuloksena MM-mitali kilpakumppanille

1:50
Eero Hirvonen käy MM-kisaurakkansa läpi.

Suomen Eero Hirvosella oli näppinsä pelissä Itävallan pronssimitalissa Seefeldin MM-kisojenyhdistetyn joukkuekisassa.

Itävallan konkarilla Bernhard Gruberilla tuli kiire ennen joukkuekisan mäkihyppykisan alkua. Gruber oli joukkueensa ensimmäinen hyppääjä, ja hän meinasi myöhästyä. Tästä seurasi paniikki, jonka seurauksena itävaltalainen riuhtaisi hyppymononsa kiristysremmiä liian kovaa. Remmiin liittyvä muoviosa rikkoutui ja Gruberille iski vielä kovempi hätä.

Tilanne oli paha, sillä hänen varusteillaan ei olisi pystynyt hyppäämään ja Itävallan kisa olisi ollut siinä. Hississä, jossa Gruber kamppeensa hajotti, oli myös Suomen Eero Hirvonen. Hirvosella oli vastaavia tilanteita varten varaosa mukana. Hän antoi metallisen soljen Gruberille.

– Sain nahkaremmin sen läpi ja sain mononi kiinni. Sen ansiosta pystyin hyppäämään, Gruber sanoi.

Gruber oli täydessä paniikissa, sillä hän oli pilaamassa joukkueensa kisaa, mutta suomalainen pysyi rauhallisena.

– Sanoin Eerolle, että hän on sankarini. Tämä on aivan uskomatonta, että hän antoi minulle sen soljen. Se oli hänellä monossa jemmassa suojan alla. Hän otti sen ja sanoi viileästi, ”hei Bernie voit käyttää tätä”. Minä sanoin, että hyvä Luoja, Eero olet uskomaton, Gruber hehkutti.

– Hänen ansiostaan tämä mitali oli mahdollinen.

Itävallan kotikisat ovat olleet kaamea näytös dopingskandaalin takia, ja jos yhdistetyn kisa olisi tuhoutunut tuollaiseen virheeseen, se olisi kuin alleviivannut Seefeldin kisojen kirousta. Gruber ei voinut kuin pyöritellä päätään Hirvosen teon jälkeen.

– Tämä on juuri sitä, mikä tekee yhdistetyn jätkistä kuin perheen. Tämä on maailmancup-sirkus, jossa syntyy hyviä ystävyyksiä. Urheilijat eri maista auttavat toisten maiden urheilijoita. En tiedä, onko muissa lajeissa tällaista, mutta meidän lajissa on tällaista hienoa urheilumieltä, Gruber hehkutti.

Kun hän sai mitalin, myös vastalahja on luvassa Hirvoselle.

- Ajattelin, että ostan hänelle uudet hyppymonot. Ne ovat todella kalliita, mutta haluan ostaa hänelle uudet. Se olisi mielestäni oikea tapa kiittää, Gruber myhäili.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja