23-vuotias hirmu tykitti yhden MM-kisojen kovimmista suomalaistuloksista – "En mökötä niin kuin Iivo"

Herola oli todella tyytyväinen uran parhaaseen arvokisasuoritukseen 2:14
Ilkka Herola kommentoi kisaansa MTV Urheilulle.

Ilkka Herolan hirviömäinen hiihto toi hänelle uran parhaan arvokisasijoituksen. Herola oli MM-kisojen yhdistetyn henkilökohtaisessa kisassa viides.

Herola hyppäsi Seefeldin normaalimäestä 101,5 metriä ja lähti hiihto-osuudella 1.24 kärkeä perässä. Etenkin toisella kierroksella Herolan vauhti oli päätähuimaavaa ja hän pomppasi komeasti viidenneksi.

– Tämmöistähän tässä nyt on toivottu. Ei se ikinä kivaa ole, mutta tarjoaa yleensä tulosta, Herola naurahti itsensä "rääkkäämisestä".

– Uran paras arvokisasuoritus, niin pitää olla tyytyväinen.

Hyppääminen oli Herolalta selvästi parasta MM-kisojen aikana, jopa koko kauden mittakaavassa.

– Ero keulaan ei ole tuon pienempi ollut tällä kaudella hirveän monesti. Unelmaonnistumisella olisi mitalikin ollut otettavissa, mutta se jäi nyt toiseen kertaan.

Pronssisijaan eroa jäi yli puoli minuuttia. Herolaa paremmin Seefeldissä ovat suoriutuneet vain maastohiihtäjät Iivo Niskanen (3 ja 4) ja Krista Pärmäkoski (4). Mitaliseremoniaan kutsutaan joka kisan kuusi parasta ja 23-vuotias Herola menee intoa täynnä tilaisuuteen.

– Sinne on mahtava mennä. Voin luvata, etten mökötä niin kuin Iivo siellä. Siinä on vähän naapurin mieheen eroa, että tulen kyllä olemaan yhtä hymyä siellä, Herola nauroi.

Auringon sulattamalla radalla meno oli mönkimistä, mutta Herolan älykkyys ja hartiavoimin tehty työ toivat upean nousun etenkin loppupuoliskolla.

– Yleensä näissä keleissä moni lähtee liian isolla luotolla, hiihtämään samalla frekvenssillä kuin normaaliin keliin. Siinä ei kestä pää aloittaa riittävän hiljaa. Minulle sopii tasainen matkavauhti eikä se hyydykään, vaikka olin ihan niitti viimeiselle kierroksella. Siitä huolimatta vauhti pysyy ihan kohtuullisena. Se on minulla sellainen ominaisuus, että se vain toimii ja näissä paikoissa pääsee hyötymään, Herola sanoi viitateen raskaisiin olosuhteisiin.

– Kyllä tuntui koko ajan pahalle, se on kai tarkoituskin tässä.

Lue myös:

    Uusimmat