MM-kisoissa huippusuoritukseen venynyt Ilkka Herola harmitteli mäkihypyn tilaa: "Hommaa ei ratkaista kahdessa viikossa arvokisoissa"

1:40
Katso videolta Ilkka Herolan kommentit viestistä ja koko Seefeldin kisarupeamasta!

Suomen yhdistetyn joukkue nousi lauantaina 4 x 5 kilometrin viestissä viidenneksi, vaikka mäkiosuudella oli jälleen ongelmia. Kisoissa kauden parhaaseen suoritukseensa venynyt Ilkka Herola piti Seefeldin MM-kisoja taisteluvoittona.

Yhdistetyn joukkueessa kilpailivat lauantaina Arttu MäkiahoLeevi MutruIlkka Herola ja Eero Hirvonen. Nelikko oli mäkiosuuden jälkeen seitsemäs ja lähti ladulle reilut kaksi minuuttia kärjestä jäljessä.

Suomi nousi hiihdossa viidenneksi.

– Joukkueena mäessä heikko päivä, ladulle jäi liikaa takaa-ajettavaa. Hyvää hiihtämistä joukkueena kaikilta. Olimme oman jumbofinaalimme ykkösiä, ihan hyvä, Herola sanoi MTV Urheilun haastattelussa.

– Omalta osalta voi olla suoritukseen tyytyväinen. Mäessä ja ladulla hyvät vedot, ei jäänyt ainakaan paha maku suuhun.

Mäkiosuus on ollut yhdistetyn miesten kompastuskivi koko kisojen ajan.

– Ei se varmaan ole isoista jutuista kiinni. Viimeisen vuoden aikana on nähty hyviäkin hyppyjä koko porukalta. Lisää töitä ja tarkkuutta, että kunto kestää läpi kauden. Hommaa ei ratkaista kahdessa viikossa arvokisoissa.

23-vuotiaan Eero Hirvosen mukaan Suomen joukkue on nuori, mutta ryhmä haluaa kiivaasti menestyä.

– Päätimme tänä vuonna, ettemme ratsasta enää nuoren joukkueen maineella, vaan alamme pikkuhiljaa olla ihan varteenotettavia. Olemme kuitenkin moneen muuhun verrattuna nuori joukkue ja meillä on aikaa pärjätä näissä kisoissa. Podiumilla oli tänäänkin jokunen kymmenen vuotta vanhempi kaveri, hän sanoi MTV Urheilulle.

Herolan paras kilpailu nähtiin perjantaina, jolloin suomalainen nousi viidenneksi. Se on hänen uran paras arvokisasijoituksensa. 

– Oikein positiivinen mieli jää. Taisteluvoitto alkukauden jälkeen.

Katso alta myös Eero Hirvosen mietteet MM-kisojen menestyksestä ja viestikilpailusta!

1:50

Muokattu klo 18.29: Lisätty Hirvosen kommentti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja