Suomen menestyslajiin panostettiin kesällä hurjasti, kaikki heti penkin alle – ”Pitää löytää se oma sisäinen Matti Nykänen"

Yhdistetyn mäkivalmentaja Saapunki: Epävarmaa on ollut 2:43
Videolla Jarkko Saapungin haastattelu.

Suomen perinteiseen menestyslajiin yhdistettyyn oli ennen kauden alkua suuria odotuksia.  Yhdistetyn mäkivalmentaja Jarkko Saapunki avasi maajoukkueen tilannetta MTV Urheilulle.

Aiemmin heikosti sujuneeseen mäkihyppyyn tehtiin suuria panostuksia kesän aikana, mutta ainakaan Rukalla eivät panostukset näkyneet tuloksissa. 

– Totta kai se olisi mukava hypätä monttuun ja hiihtää kovaa. Ei tämä ole uusi tilanne. Epävarmaa on ollut. Meidän pitää mennä sorvin ääreen ja katsoa, että miten varmuutta saadaan rakennettua, Saapunki sanoo.

Ilkka Herola oli viime talven maailmancupissa 11:s, polvivaivoista kärsinyt Eero Hirvonen 24:s, Leevi Mutru 38:s ja Arttu Mäkiaho 39:s. Suomalaiset antoivat mäkiosuudella liikaa tasoitusta, sillä Herola oli hiihtovauhdeissa kolmas ja Hirvonen kuudes. Mäkihypyn heikko tulostaso näkyi myös joukkueen fiiliksessä. 

– On vähän apaattinen meininki. Pitää ruveta soittamaan rokkia ja lähteä pitämään hauskaa mäkeen sekä löytää se oma sisäinen Matti Nykänen sieltä, Saapunki toteaa.

– Yöunet ovat vähissä. Meidän pitää nyt hengähtää ja rauhoittua. Pitää luottaa siihen, että tehty työ realisoituu tuloksiksi tänä vuonna, Saapunki jatkaa.

Saapunki tietää, mihin suomalaisten taso voi parhaimmillaan riittää.

– Faktat ovat kyllä tiedossa. Sillä tavalla on itseluottamusta. Välineet, tekniikka ja mieli, kaikki pitää saada toimimaan saumattomasti. Se onnistuu kyllä, kun otetaan vielä rauhallisesti. 

Yhdistetyn maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Norjan Lillehammerissa. Maajoukkueen Hirvonen ja Mäkiahoeivät ole mukana, sillä he harjoittelevat kotimaassa.

Katso yllä olevalta videolla Saapungin haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat