Suomen mestaruutta juhlinut räjähdyspakkaus hämmentää myös MM-kaukalossa – Lukon seurapomo muistelee vaikeaa alkua: "Hetken näytti siltä, ettei hän ole alkuunkaan liigapelaajan tasoinen"

0:59
"Armoton tälli aivan yläpeltiin" – Kristian Pospisil maalasi Tshekkiä vastaan

Rauman Lukossa Suomen mestaruuden keväällä voittanut slovakialaispuolustaja Kristian Pospisil on tullut suomalaisen jääkiekon ystäville entistä tutummaksi käynnissä olevien MM-kisojen aikana. Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo temperamenttisesta pelaajasta, jonka alku Lukossa ei vaikuttanut erityisen lupaavalta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Moressa!

Kaikki parhaat palat turnauksesta osoitteessa mtvuutiset.fi

Kaikki ottelut C Moressa ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Pospisil, 25, liittyi Lukon harjoitusrinkiin kesällä 2019 – samaan aikaan kun Sahlstedt itsekin saapui seuraan.

– Ensimmäinen viikko varsinkin näytti siltä, etteivät jalat sovi yläkroppaan lainkaan. Hän oli aina väärässä paikassa, eikä päässyt mihinkään. Hetken näytti siltä, ettei hän ole alkuunkaan liigapelaajan tasoinen. Hänellä oli alla vakava polvivamma, Sahlstedt muistelee MTV Urheilulle.

Nopeasti kuitenkin huomattiin, että hyökkäysalueella Pospisil kykenee tuottamaan ovelia ratkaisuja. Lukko päätti pidentää pelaajan try-outia kesätauon jälkeiseen aikaan.

– Senkin jälkeen halusimme jatkaa, koska hän paransi kuin sika juoksuaan. Lopulta hänen kanssaan tehtiin loppukauden sopimus. Sen jälkeen on solmittu sitten uusia. 

– Pospisil on kyllä kaikenkaikkiaan aika mielenkiintoinen kaveri. Toisena päivänä hän on parhaimmillaan niin pitelemätön, että hänen ansiostaan voidaan voittaa matsi. Toisessa vaakakupissa on toisaalta se, että yhä tulee iltoja, jolloin hänen pinna ei ihan kestä. Silloin hän saattaa ottaa tyhmiä jäähyjä, jotka voivat viedä pelin tulosta ihan toiseen suuntaan.

1:48
Slovakian Lukko-tähti Kristian Pospisil sikaili – oliko 2+2 minuuttia tästä liian vähän?

– Hänessä on haastetta ihan urheilujohtajan ja valmentajankin näkökulmasta. Eihän se ihan tavallinen mattimeikäläinen-kaduntallaaja ole. Temperamenttinen ja hirveän voitontahtoinen. Haasteena on yhä se, että energia suuntautuisi illasta toiseen oikeisiin asioihin. Siinä on vielä tekemistä, Sahlstedt muistuttaa.

Sahlsted ei osaa arvioida, mikä kulloinkin aktivoi pelaajassa joukkueelle haitallisen tilan ja karkottaa keskittymisen. Joka tapauksessa pelaajan merkitys Lukon mestaruudelle oli todellinen.

– Iso pelaaja ja vahva mailastaan, joka voittaa kamppailuja. Pirun nopea luistimilla. Potkulaudalla kun lähtee, häntä on vaikeaa saada kiinni. Hänellä on kaikki huippupelaajan ominaisuudet terävästä vedosta lähtien. Kun vain saisi nuo kaikki ominaisuudet esiin illasta toiseen. Hän on kuitenkin ensi kaudella taas vuoden vanhempi, vuoden kokeneempi ja vuoden viisaampi. Uskon, että energiat alkavat suuntautua oikeisiin asioihin.

Urheilujohtaja pitää mahdollisena, että Pospisil pelaa viiden vuoden päästä merkittävästi korkeammalla tasolla. Ennen sitä on kuitenkin edessä monta testiä. Ensimmäinen niistä on torstaina iltapäivällä pelattava MM-puolivälierä Yhdysvaltoja vastaan.

– Toivon, että hän pelaa hyvän pelin ja keskittyy niihin oikeisiin asioihin, mutta eipä se mahdotontakaan ole, että hän vääriinkin asioihin siinä ottelussa hairahtuu. Toivon, että tämäkin turnaus on opettanut häntä, etteivät huonot päätökset peleissä vie häntä itseään eikä joukkuetta mihinkään. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja