Mainos

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: Kotihoidossa Etelä-Karjalassa edelleen ongelmia – hoitajat ovat liian kuormittuneita

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on huolissaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) kotihoidosta.

SuPer teki kesäkuussa 2018 valvontapyynnön aluehallintoviranomaiselle ja kantelun oikeusasiamiehelle Eksoten kotihoidosta. Valvontapyynnössään SuPer piti kotihoidon tilannetta huolestuttavana: lakien ja laatusuosituksen vaatimukset eivät täyttyneet ja työntekijät kuormittuivat haitallisesti.

Liitto tiedottaa nyt, että se järjesti 4. maaliskuuta tapaamisen, jossa käsiteltiin kotihoidon ongelmia. Tilaisuuteen osallistui työntekijöitä, SuPerin edustaja ja Eksoten johtoa. Tapaamisessa kävi ilmi, että ongelmat jatkuvat.

Työkuormitus edelleen kovaa

Avin tarkastuksen jälkeiset toimet eivät ole korjanneet työkuormitusta. Kotihoidon tilaisuudessa 4. maaliskuuta esiin nousi lukuisia ongelmia. Liiton mukaan työtä on esimerkiksi edelleen liian paljon henkilökuntamäärään nähden ja kuormitus on suurta.

SuPer kuitenkin toteaa, että työnantaja on pyrkinyt korjaamaan kotihoidon tilannetta. Se on muun muassa aikaistanut työaikaa viidellätoista minuutilla. Lisäksi kotihoitoon on  saatu lisää työntekijöitä ja käyttöön otettu etäkäynnit, jotka ovat jossain määrin helpottaneet työntekijöiden kuormitusta. Nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan ole olleet liiton tiedotteen mukaan riittäviä.

Laitoshoidon kriteerit puhuttaneet

Eksoten kotihoito on ollut julkisuudessa viime aikoina. Viime viikolla uutisoitiin 96-vuotiaasta naisesta, joka ei Etelä-Saimaan ja Uutisvuoksen mukaan päässyt kotihoidon piiriin huonosta kunnostaan huolimatta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja