Suomen 3 KTV Oy aloitti digilähetykset

Uusi kaapelitelevisioyhtiö Suomen 3 KTV Oy on aloittanut digitaalisten tv-lähetysten vastaanoton ja jakelun kaapelitelevisioverkkoihin tämän kuun alussa.

Uuden yhtiön ovat perustaneet Kuopion Puhelin Oyj, Päijät-Hämeen Puhelin Oyj sekä Oulun Puhelin Oy. Niillä kullakin on iso kaapelitelevisioverkko omalla alueellaan.

Yhtiön omistuspohjaa on tarkoitus lähiaikoina laajentaa suunnatulla osakeannilla. Suomen 3 KTV Oy on liittymämäärältään Suomen kolmanneksi suurin kaapelitelevisio-operaattori 130 000 liittymällä. Tätä suurempia ovat Helsinki Televisio Oy runsaalla 200 000 liittymällä ja Sonera Oyj liki 140 000 liittymällä.

Uuden yhtiön toimitusjohtajana toimii Oulun Puhelimen omistaman OuluTV:n toimitusjohtaja Hannu Riikonen ja hallituksen puheenjohtajana Oulun Puhelimen toimitusjohtaja Risto Siivola.

Luottamus kasvuun

Suomessa oli viime vuoden lopussa kaikkiaan 935 000 kaapelitelevisioliittymää. Vuosikasvu on ollut 3-4 prosenttia. Kasvuun luotetaan myös jatkossa.

-Kaapelitelevisio-operaattorien yhteinen liikevaihto oli viime vuonna 325 miljoonaa markkaa. Uskomme noin 10 prosentin vuotuisen liikevaihdon kasvuun, Siivola kertoo.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat