Suomella kasvava huolenaihe hiihdon MM-kisojen kynnyksellä – "Alkaa näkymään henkiselläkin puolella"

Suomen joukkueen sprinttipäivä jäi valjuksi. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ei säästele sanojaan Les Roussesin alavireisen lauantaipäivän jälkilöylyissä. Myös lähestyvät MM-kisat aiheuttavat lisämietintöjä. 

Suomalaisia ei sprinttifinaalissa nähty. Naisista välieriin asti ylsi Anne Kyllönen, miehistä Lauri Vuorinen ja Niilo Moilanen. Suomalaisittain perinteinen menestysmatka jäi lauantaina pahasti piippuun.

– Vihkoonhan se meni. Odotukset ovat aina aika korkealla. Perinteisen sprintti on yksi meidän syömähammasmatkoista, Jari Isometsä toteaa. 

Krista Pärmäkoski jätti erävaiheessa kisan kesken. Hän ei ilmestynyt lähtöviivalle lainkaan. Isometsä ei pidä Pärmäkosken ratkaisua suurena yllätyksenä. 

– Aika-ajokin oli vaisu. Sen jotenkin näki hänen ilmeestäänkin, että ei vaan niin sanotusti kone käynnistynyt. Eihän se hyvä signaali ikinä ole. 

Ranskassa kisataan Suomea korkeammassa ilmanalassa. Isometsä ei kuitenkaan jätä selittelylle sijaa olosuhteiden osalta. Muidenkin maiden urheilijat ovat saapuneet pääosin omista kotimaistaan Les Roussesiin. Koko viikonlopusta on toistaiseksi Isometsän mukaan nihkeä maku. 

Isometsä laittoi perjantaina ennakkoon painetta Johanna Matintalon suuntaan sprinttipäivää silmällä pitäen. Matintalon heikko suoritus nousee Isometsän papereissa ehkä päivän isoimmaksi pettymykseksi.

– Hyvä, että jatkoon pääsi sprintissä. Erävaiheessa ei pysynyt edes mukana. Omat odotukseni olivat, että Matintalo on ilman muuta finaalissa. Hänhän on sanonut, että seuraavat neljä vuotta panostaa sprinttiin. Harmittaa kyllä, koska eihän noita kisoja ole liian paljon, Isometsä toteaa.

Planican MM-kisat käydään helmikuun lopussa. Isometsä myöntää, että mitalitoivojen suhteen tilanne on kimurantti.

– Tietysti, jos ajatellaan, että keneltä Planicassa mitaleita odotetaan, kuten Krista ja Kerttu (Niskanen), niin eivät ole tänä viikonloppuna kyllä väläyttäneet. Huomenna on iso päivä. 

Lisäksi Iivo Niskasen kunto on selvästi keskeneräinen, tai ainakaan hän ei ole päässyt testaamaan sitä vielä kunnolla. Perjantaina Niskasen kisa meni pipariksi kaatumisen vuoksi. 

Huomenna sunnuntaina tosiaankin kisataan vielä Ranskassa. Edessä on 20 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailu. 

– Se on juuri se matka, jossa pitää Kertun ja Iivon nyt pärjätä. Vaikka MM-kisoihin on aikaa, niin ei sitä kuitenkaan yllin kyllin ole. Kyllä urheilija itse mielellään alkaisi olemaan jo hyvässä iskussa. Se alkaa muuten näkymään jo henkiselläkin puolella. Huomenna ollaan tietysti tässä asiassa viisaampia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja