Jari Isometsältä tyly tuomio Krista Pärmäkosken suorituksesta – "Sitä on turha kiistää"

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ei löytänyt Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken perjantaisesta hiihtosuorituksesta mitään kehuttavaa.

Niskanen ja Pärmäkoski eivät pystyneet vastaamaan kärkivauhtiin Ranskan Les Roussesissa kisatussa vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kilpailussa. Niskanen oli parhaana suomalaisena kahdeksas ja ero kärkeen venähti 45,9 sekuntiin.

Pärmäkoskella meni vielä heikommin, sillä suomalaistähti oli vasta 20:s jääden yli minuutin kisan voittaneesta Ruotsin Ebba Anderssonista.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ei löytänyt Suomen tähtikaksikon suorituksista kehuttavaa. Varsinkin Pärmäkosken suoritus oli valtava pettymys.

– Tietysti erothan venähtivät vähän isoiksi. Kristan kohdalla ne venähtivät poikkeuksellisen isoiksi. Syytä on television välityksellä vaikea lähteä arvioimaan. Oliko sitten tämänhetkiseen tilanteeseen vähän liian räväkkä alkuvauhti? Sitä on vaikea sanoa, Isometsä pohtii.

– Tulosta pitää kunnioittaa ja se oli tänään huono. Tuskin Kristalla on noin huonoon hiihtoon vain yhtä selitystä, vaan kyllä siinä on useamman epäonnistumisen summa sattunut tuohon paikkaan.

Maailmancup-ladulla nähtiin perjantaina vain 39 hiihtäjää, mikä ihmetytti Isometsää.

– Poikkeuksellisen vähän osallistujia. Sitäkin taustaa vasten, että sieltä oli vielä jonkin verran huippuhiihtäjiä poissa ja meidän sijoituksemme olivat tuota luokkaa. Tänään oli huono päivä. Kilpailu on niin armotonta, että huonona päivänä ollaan kaukana.

Pärmäkoski väläytti viime viikonloppuna kuntoaan hiihtämällä Tampereella Suomen mestariksi samaisella matkalla kuin perjantaina hiihdetty maailmancup-kisa. Vaikka perjantaina Pärmäkosken suoritus jäikin väljäksi, ei Isometsä näe Pärmäkosken kisakunnon yllä uhkakuvia.

– En ole huolissani. Nämä ovat yksittäisiä kisoja. Näitä tulee ja näitä menee. Tämä nyt oli huti ja huomenna uudestaan, Isometsä sanoo.

Niskasen ja Pärmäkosken pettymysten takaa loisti myös valoa, sillä 24-vuotiaat Eveliina Piippo (14:s) ja Emmi Lämsä (25:s) ilahduttivat suorituksillaan.

– Molemmat näyttivät saaneen hyviä peesejä kisassa, mutta siinä pitää myös pysyä. Ei siinä ilmaiseksi tulla. Piippo ja Lämsä saavat oikeasti isot plussat. He ovat kuitenkin vielä nuoria hiihtäjiä.

– Siinä mielessä oli ilahduttavaa, että kun niin sanotusti nämä meidän varmat hevoset eivät onnistuneet, niin sitten tulivat meidän nuoret hiihtäjämme. Iso plussa siitä, että hiihtivät ennakkoluulottomasti tosi hyvät hiihdot. Toivottavasti he saavat tulevaisuudessa lisämahdollisuuksia hiihtää maailmancupissa, Isometsä kehuu.

Kaiken kaikkiaan perjantain kisasta jäi suomalaisittain kaksijakoiset tunnelmat.

– Tänään oli kahden kerroksen väkeä. Kaksi urheilijaa on varmaan hymyssä suin ja loput eivät. Näin se menee. Kokonaispanos kallistuu pettymyksen puolelle. Ei siitä mihinkään pääse. Sitä on turha kiistää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja