Suomalaisurheilijan paleltunut penis ylitti uutiskynnyksen maailmalla

Historiallisen olympiakullan ottaneet kiekkoleijonat saapuvat tänään Suomeen – tällaiset juhlat olivat eilen Helsingin Kauppatorilla 4:43
KATSO MYÖS: Historiallisen olympiakullan ottaneet kiekkoleijonat saapuvat tänään Suomeen – tällaiset juhlat olivat eilen Helsingin Kauppatorilla!

Remi Lindholmin paleltuma levisi ulkomaisiin medioihin.

Hyvin kylmä sää iski Remi Lindholmin sukukalleuksiin Pekingin olympialaisten miesten maastohiihdon päätösmatkalla. Suomalaishiihtäjä koki sietämätöntä kipua, kun hänen peniksensä jäätyi.

Suomi on napannut olympialaisista mitalin jos toisenkin, mutta yllättäen ulkomaiset mediat huomioivat myös Lindholmin saaman vamman.

Jopa Rolling Stone huomioi

Daily Mail uutisoi suomaishiihtäjän "kärsineen jäätyneestä peniksestä". 

– Remi Lindholm, 24, joutui käyttämään kisan lopuksi lämpöpakkausta sulatellakseen genitaalejaan vietettyään hieman alle tunnin ja 16 minuuttia radalla Zhangjiakoussa ulvovassa, jäätävässä tuulessa, lehti maalaili.

Suomalaismedioitakin siteerannut lehti kertoi olosuhteiden olleen karut.

– Korkeus, hidas lumi, matalat lämpötilat ja purevan kylmät tuulet tekivät olympiakisasta vielä uuvuttavamman kuin yleensä, ja menestykseen vaadittiin sekä valtavaa fyysistä vaivaa että älykästä taktiikkaa.

Musiikkiuutisistaan tunnettu Rolling Stone -lehti kutsui tapausta talvikisojen "oudoimmaksi vammaksi"; lehti intoutui myös paljastamaan lukijoilleen, että Lindholm pitää Metallicasta.

Sekä Rolling Stone että The Guardian huomauttivat, ettei tapaus suinkaan ole ainoa laatuaan, sillä Lindholm on kärsinyt samanlaisesta jäätymisongelmasta myös 2021.

Vaikka torilla tavattiin jo jääkiekkokullan merkeissä, moni otti myös Lindholmin saaman mediahuomion iloiten vastaan. Somessa pohdittiin esimerkiksi, kuka suomalainen viimeksi on päässyt Rolling Stone -lehteen.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Olemme onnellisia: saaduista kullista. Olemme pahoillamme: jäätyneestä kullista, Twitterissä vitsaillaan.

– Suomalaiset urheilijat kiinnostaa maailman medioissa, toisella tilillä huomautetaan.

– Olympiamitalien lisäksi haluaisin myös nostaa hattua urhealle taistelijallemme Remi Lindholmille erittäin kovasta omistautumisestaan rakkaalle lajilleen. Hattu päästä, kolmas käyttäjä kirjoittaa.

Muutkin somettajat huomioivat suomalaishiihtäjää koskevan uutisen. 

– Olen kuullut siitä, että perse jäätyy, mutta tämä? Ja se on tapahtunut hänelle kahdesti, Twitter-käyttäjä ihmettelee englanniksi.

– Miten hitossa tuo edes tapahtuu? toinen käyttäjä ihmettelee. 

– Hitto vie, tuon täytyy sattua, kolmas kirjoittaa.

Lievät, pienet paleltumat voi hoitaa kotona

Paikallinen paleltuma tapahtuu, kun ruumiinosa altistuu kylmälle ja lämpötila laskee niin alas, että kudoksissa alkaa tapahtua nesteen jäätymistä. Paleltumaa hoidetaan lämmittämällä aluetta nopeasti 37–42-asteisessa vedessä noin 20–30 minuutin ajan, kertoo Terveyskirjasto.

Pienet ja lievät paleltumat voi hoitaa kotioloissa, mutta jos tunto, lämpö ja ihon väri eivät ole palautuneet normaaleiksi tunnissa, on syytä hakeutua lääkäriin.

Katso myös: Ihanaa, Leijonat! Näin kansa riemuitsi historiallisesta olympiakullasta:

Ihanaa, Leijonat! Näin kansa riemuitsi historiallisesta olympiakullasta – katso kooste juhlahumusta! 1:00

Lue myös:

    Uusimmat