Tiesitkö? Tämän takia penis kutistuu kylmässä

Punaisina hehkuvista poskista ja vuotavasta nenästä kärsivät talvella kaikki, mutta miesten riesana on lisäksi peniksen kutistuminen. Kiusallisella ilmiöllä on kuitenkin luonnollinen selitys.

Penis voi menettää jopa puolet pituudestaan ja kolmasosan leveydestään, kun se altistuu alle 15 asteen lämpötilalle. Syy tälle on se, että verisuonet supistuvat kylmässä, mikä puolestaan rajoittaa veren virtausta penikseen. Peniksen kutistuessa kivekset vetäytyvät ylöspäin lähemmäs kehoa, jotta ne pysyvät lämpiminä.

Kutistuminen voi vaikuttaa luontoäidin julmalta pilalta, mutta se on todellisuudessa hyödyllistä terveydelle. Ihmiskeho on ohjelmoitu siten, että se pyrkii aina säilyttämään lämpöä ja energiaa, jotta sitä riittää sinne, missä sitä todella tarvitaan.

Näin ollen kylmällä ilmalla keho keskittää useimmat resurssinsa keskivartaloon, jossa sijaitsevat elintoiminnalle välttämättömät elimet. Ääreisverenkierto puolestaan rajoittuu, joten sormet, varpaat ja myös penis jäävät oman onnensa nojaan.

Kivulias kokemus

Vaikka peniksen kutistumisesta vitsaillaan, voi kokemus todellisuudessa olla varsin epämukava. Kun veren virtaus penikseen rajoittuu, tulee elimestä kumimainen. Niinpä se pääsee liikkumaan alushousuissa, ja hankaava liike voi aiheuttaa kivuliaan kitkan.

Onneksi hankaukseen saa apua tukevista alushousuista, ja kun pääset sisälle lämmittelemään, penis kasvaa tavalliseen mittaansa minuuteissa verenkierron palautuessa normaaliksi.

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja